Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Polițiștii continuă acțiunile de verificare în trafic a transportatorilor de material lemnos

La 05.11.2021, ora 12.10, în timp ce executau activități pe linie silvică și în conformitate cu Dispoziția IPJ Suceava – Serviciul Ordine Publică, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au depistat pe DC Gura Putnei, de pe raza com. Putna, o autoutilitară care transporta material lemnos. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat de 34 ani din com. Putna și că acesta nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.

Din acest motiv, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul O.S. Putna unde s-a solicitat sprijin unui inginer silvic, din cadrul acestui ocol silvic, pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea de 2.8 m.c. lemn foc molid.

Șoferul a fost sancționat contravențional conf. Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia O.S.Putna.

La data de 05.11.2021, în jurul orei 16.00, în timp ce executau activități pe linie silvică, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, pe DJ178C Frătăuții Vechi, de pe raza com. Frătăuții Vechi, au depistat o altă autoutilitară care circula pe direcția centrul com. Frătăuții Vechi către municipiul Rădăuți și care transporta material lemnos. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat de 55 ani din com. Frătăuții Noi și că acesta nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat conform reglementărilor legale. Transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul O.S. Putna, unde s-a solicitat sprijin unui inginer silvic pentru inventarierea materialului lemnos, stabilindu-se faptul că șoferul transporta cantitatea de 3,28 mc cherestea și 3 mc lemn foc molid (în total 6,28 m.c.), în valoare totală de 2384,2 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conf. Art. 19, alin 1, lit b din Legea 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia O.S. Putna.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La 15.01.2020, ora 07.10, un tînăr de 26 ani, din com. Șaru Dornei, în timp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.