Conducători auto cu alcool pur în aerul expirat opriți de către poliție
Sursa Foto Arhiva

Nu consumați alcool și vă urcați la volan! Dosare penale pentru doi șoferi băuți

La 13.11.2021, în jurul orelor 2125, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, în timp ce desfăşurau activități de patrulare pe raza de competență, pe DJ 178A, pe raza satului Pârteștii de Sus, comuna Cacica, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 48 ani domiciliat în satul/comuna Pârteștii de Jos. Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, ocazie cu care a rezultat o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 13.11.2021, orele 2330, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pentru identificarea conducătorilor auto care conduc autovehicule în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza orașului Gura Humorului, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 50 ani din orașul Gura Humorului. Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La 15.01.2020, ora 07.10, un tînăr de 26 ani, din com. Șaru Dornei, în timp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.