sursa foto arhiva
sursa foto arhiva

Bărbat reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție și violență în familie

La 20.11.2021, ora 10.20, Secția nr. 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o minoră din comuna Marginea, cu privire la faptul că tatăl a intrat în casă încălcând ordinul de protecție. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, un bărbat de 47 ani, locuiește în comuna Marginea, județul Suceava, împreună cu soția sa de 36 ani, precum și cu cei 3 copii minori ai lor.

La 19.11.2021, femeia s-a deplasat la sediul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea, unde a formulat plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea”, față de soțul ei, deoarece anterior, la data de 18.11.2021, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla la domiciliul comun din localitatea Marginea, a fost amenințată cu acte de violență de către soțul ei, astfel fiindu-i creată o stare de temere. Tot cu această ocazie, femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu față de soțul ei.

Polițiștii au întocmit formularul de risc, iar întrucât se impunea, s-a procedat la emiterea unui ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, valabil de la data de 19.11.2021, până la data de 24.11.2021. Cu această ocazie, bărbatului i-au fost stabilite mai multe obligații, printre care: părăsirea locuinței comune și păstrarea unei distanțe minime de 200 metri față de locuință și față de soția sa, astfel fiind evacuat din locuința comună.

La 20.11.2021, ora 10.20, aflându-se din nou sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul s-a deplasat la locuința sa din comuna Marginea, loc în care se afla soția sa împreună cu doi dintre copiii săi minori. Bărbatul a pătruns în interiorul locuinței intenționând să o lovească pe soția sa și distrugând mai multe bunuri. Femeia a formulat plângere penală față de soțul ei pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție, distrugerea și violență în familie.

Prin ordonanța organelor de urmărire penală din cadrul S.P.R. 3 Marginea, s-a dispus reținerea bărbatului de 47 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „încălcarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție”, „distrugerea” și „violență în familie”, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea luării unei măsuri preventive.

Bărbatul a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Publicitate
edyand

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

sursa foto arhiva

Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente pentru zona de munte a județului Suceava, începând de astăzi, la ora 23.00

ANM a trimis astăzi, 30 noiembrie, două avertizări meteo ce vizează mai multe zone ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.