Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

98 mc material lemnos confiscat de polițiști

În data de 24.11.2021, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava S.O.P.- B.C.D.S., împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la o societate comercială cu obiect de activitate în exploatarea, debitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care au constatat faptul că, societatea comercială a emis 3 avize de însoțire fictive pentru cantitatea de 86,6166 mc lemn foc de esență rășinoase, specia brad. Societatea emitentă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „evaziune fiscala”.

În data de 24.11.2021, polițiști din cadrul din cadrul I.P.J. Suceava, S.O.P.-B.C.D.S., au oprit pentru control, pe DN2H, în localitatea Putna, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire cantitatea de 4,50 mc material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea unui transport de material lemnos multiplu, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma verificărilor efectuate au stabilit că volumul de 4,50 mc material lemnos a fost transportat dintr-o altă locație față de cea înscrisă în avizul de însoțire. De asemenea, în urma inventarierii materialului lemnos a rezultat că la cea de-a doua cursă a fost transportată cantitatea totală de 6,94 mc lemn foc de esență rășinoase fără aviz de însoțire și fără fotografiile materialului lemnos efectiv încărcat.

Societatea emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu 5 sancțiuni în cuantum de 19.000 lei, iar cantiatea de 11,44 mc material lemnos în valoare de 1.086 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Un acoperiș smuls de vânt a căzut și a avariat trei autovechicule în municipiul Fălticeni

În această seară din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, trei autovechicule au fost avariate în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.