Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 24.11.2021, ora 00.40, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe DJ209A în comuna Mălini, autovehiculul condus de un bărbat de 36 ani din comuna Slatina. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe ”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 24.11.2021, orele 14:28, Poliția Orașului Dolhasca a fost sesizată prin SNUAU 112” despre faptul că pe raza localității a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe raza orașului Dolhasca, un bărbat din municipiul Suceava a intrat în coliziune cu platforma unui vehicul. Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului care conducea vehiculul cu platformă și de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului din municipiul Suceava, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 24.11.2021, orele 17:45, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un localnic. În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din municipiul Vatra Dornei nu posedă permis de conducere, inspecția tehnică periodică este expirată din data de 03.04.2020 și nu are poliță RCA valabilă. De asemenea polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul aparține altei persoane, care i l-a încredințat bărbatului din municipiul Vatra Dornei spre a-l conduce, deși avea la cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu posedă permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul din municipiul Vatra Dornei a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.

La data de 24.11.2021, la ora 18.20, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spitalul i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub sapectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluțioant procedural.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Un acoperiș smuls de vânt a căzut și a avariat trei autovechicule în municipiul Fălticeni

În această seară din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, trei autovechicule au fost avariate în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.