Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La data de 28.11.2021, ora 09:14, patrula de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, în timp ce acționa pe DN2 în loc. Dărmănești, a observat un autoturism ce se deplasa dinspre Pătrăuți spre Rădăuți cu viteza de 101 km/h (+51 km/h față de limita legală pe sectorul de drum). După ce șoferul a oprit, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se legitimeze, să prezinte și înmâneze documentele personale și ale autoturismului, ocazie cu care acesta a înmânat cartea de identitate, certificatul de înmatriculare al autoturismului, precum și polița RCA, declarând verbal faptul că nu are asupra sa permisul de conducere. După ce au stabilit identitatea conducătorului auto, în persoana unui bărbat din mun. Suceava, polițiștii i-au comunicat acestuia abaterile pentru care urmează să fie sancționat, respectiv pentru faptul că a circulat cu viteza de 101 km/h (+51 km/h față de limita legală) și că nu are asupra sa permisul de conducere.

Având în vedere faptul că șoferul nu avea asupra sa permisul de conducere, s-a procedat la verificarea sa în baza de date ocazie cu care s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule, fiind condus la sediul Poliției mun. Suceava.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum cu +51 km/h, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La data de 28.11.2021, în jurul orei 03.03, echipajul de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Câmpulung – Moldovenesc, în timp iși desfășura atribuțiile de serviciu pe str. Pietrele Doamnei, din mun. C-lung Moldovenesc a observat un autoturism care circula din direcția str. Calea Bucovinei spre str. Izvorul Alb, fiind efectuat semnal regulamentar de oprire. Conducătorul autoturismului a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile. La volanul autoturismului a fost identificată o persoană de sex masculin care a înmânat cartea de identitate și o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, constatând că este un bărbat din sat/com. Vama, jud. Suceava.

În continuare, în urma verificării dovezii înlocuitoare a permisului de conducere s-a constatat faptul că aceasta este eliberată fără drept de circulație. Totodată au fost efectuate verificări în bazele de date constatând că șoferul este posesor de permis de conducere, însă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este cu restricții-suspendat.

Totodată, acesta nu a prezentat dovada vaccinării sale, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform L55/2020.

S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.