Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La data de 02.12.2021, la ora 15.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Colăcelu din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 45 ani. În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 45 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere’’ şi ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe“, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 45 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.

La data de 02.12.2021, ora 22.15, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC54, pe raza satului Poiana, autoturismul condus de un localnic. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 02.12.2021, orele 23.30, Poliţia Oraşului Liteni a fost sesizată telefonic despre faptul că, pe raza localității Corni a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat conducătorul auto, un bărbat din localitatea Rotunda, care a declarat faptul că în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Corni, a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în șanțul de pe partea dreaptă a drumului.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, pentru autoturismul condus, bărbatul din localitatea Rotunda nu posedă poliță RCA, iar numărul de înmatriculare provizoriu este expirat din data de 21.12.2019.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.