Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 11.12.2021, echipajul de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier, Poliția Municipiului Rădăuți, a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că pe str. Papetăriei, din mun. Rădăuți a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto vinovat este sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 11.12.2021, în jurul orelor 23:00, un bărbat de 55 de ani, din municipiul Rădăuți, conducea autoturismul pe str. Papetăriei din mun. Rădăuți și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, acesta a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale la cele două autoturisme. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere concentrația de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto, a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art.336 alin.1 din Codul Penal.

La data de 11.12.2021, în jurul orelor 22.40, echipajul de poliție din cadrul Poliției Orașului Liteni, în timp ce se afla pe str. Calea Suceava, din orașul Liteni, jud. Suceava a efectuat semnale regulamentare de oprire a autoturismului condus de un bărbat de 49 ani, domiciliat în oraș Liteni, jud. Suceava. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcotest din dotarea Poliţiei Oraşului Liteni, iar rezultatul a fost de 0,48 mg/L alcool pur în aerul expirat. Având în vedere valoarea rezultatului testării, șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

La data de 11.12.2021, în jurul orei 1310, echipajul de poliţie din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a opririt pentru control pe DJ 176 un autoturism condus de un bărbat din comuna Vatra Moldoviței, jud. Suceava. Cu ocazia efectuării verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că șoferul avea dreptul de a conduce suspendat. De asemenea autoturismul condus figurează cu ITP – ul expirat din data de 16.09.2020.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul penal. Totodată au fost aplicate două sancțiuni conform Lg. 132/2017, respectiv OUG 195/2002.

La data de 11.12.2021, ora 15:53, în timp ce polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni se aflau în acțiune planificată cu aparatul radar în localitatea Fântâna Mare, jud. Suceava, au depistat un autoturism care circula pe direcția Fântâna Mare către Praxia cu viteza de 79 km/h, pe sector de drum cu limitare de 50 km/h. Efectuând verificări în baza de date s-a stabilit că șoferul, un bărbat din mun. Botoșani are permisul de conducere suspendat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 alin 1 din Cod Penal.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce”, faptă prevăzută de art. 335 alin 2 din Cod Penal.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.