sursa foto arhiva
sursa foto arhiva

Șoferi reținuți pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 11.12.2021, ora 17:41 polițiștii Secției 8 de Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați prin apel SNUAU 112 despre faptul că o persoană de sex masculin care se află sub influența băuturilor alcoolice a provocat un accident rutier pe un drum comunal din satul Buda, com. Zvoriștea. Patrula din cadrul SPR 8 Adâncata s-a deplasat la locul indicat unde a fost identificat un autoturism parcat pe marginea drumului comunal, încuiat și asigurat iar în apropiere nu se afla nicio persoană. Procedând la verificarea locului impactului, s-a stabilit că la circa 50 m de la locul unde era parcat autoturismul, spre centrul comunei, era un cap de pod distrus și bucăți din bara metalică ale autoturismului identificxat parcat.

Din activitățile investigative a rezultat că vehiculuol a fost condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Zamostea, procedându-se la căutarea acestuia la domiciliu din com. Zamostea. Aici a fost identificat șoefrul, în persoana unui bărbat de 29 ani. Fiind invitat la sediul Secției de Poliție pentru a da detalii despre accidentul în care a fost implicat autoturismul său în data de 11.12.2021 pe raza satului Buda, com. Zvoriștea, cel în cauză a declarat că nu el a condus autoturismul ci un prieten despre care nu dorește să dea alte date pentru a nu-i face probleme și întrucât s-a opus conducerii la sediu, a fost imobilizat, încătușat și condus la SPR Adâncata. La Sediul SPR 8 Adâncata bărbatul de 29 de ani a refuzat testarea cu aparatul etilotest, după care a fost condus la UPU Suceava în vederea recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, unde, de asemenea, a refuzat acest lucru.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev și ped. de art. 335 alin. 2 din C.P. și și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prev și ped. de art. 337 din C.P. urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii SPR 8 Adâncata.

În baza probatoriului administrat s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore începând cu data de 12.12.2021 ora 00.20 până la data de 13.12.2021 ora 00.20, șoferul fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

La data de 11.12.2021, ora 14.27, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe D.N. 2H din localitatea Vicovu de Jos, județul Suceava, la ieșirea din localitate către comuna Gălănești, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. Cu ocazia deplasării la fața locului și a verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 11.12.2021, un bărbat din mun. Rădăuți, jud.Suceava, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DC Vicovu de Jos spre DN 2H, de pe raza com.Vicovu de Jos, jud.Suceava, a acroșat ușor un alt vehicul condus de o femeie, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultînd o alcoolemie de 1.19 alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Procedându-se la verificarea în bazele de date a bărbatului s-a constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere ANULAT. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că plăcuțele aplicate autoturismului condus de bărbat figurează ca aparținând unui alt vehicul.

Totodată, cu ocazia verificării șoferului, s-a constatat faptul că acesta figurează ca fiind în carantină pentru perioada 10.12.2021- 25.12.2021, motiv pentru a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurii carantinării, conform Legii 55/2020.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul penal, ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul penal, ”Conducerea unui autovehicul neînmatriculat” faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin. (1) din Codul penal și ”Conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin. (2) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin.2 Cod Penal.

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, urmînd ca la data de 12.12.2021, să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei alte măsuri preventive.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.