Cum să nu rămâi falit ca jucător de cazino

Jucătorii de cazino sunt persoane cu pasiuni la fel de comune ca oricare individ care este jucător de șah, de tenis online, de cărți sau oricare altă activitate care solicită mintea și te face să crezi şi să te simți că ești norocos, că ai prins biletul zilei cu cota mare. Pentru a face lucrurile și mai provocatoare, pentru toate acestea s-au întreprins versiuni care implică și bani, tocmai pentru a alimenta excitarea și pentru a intensifica ideea de competiție, una cu mize cât se poate de reale și de simpatice. Însă, orice jucător – indiferent de ceea ce face online – trebuie să învețe să fie responsabil și să ia decizii cât se poate de asumate, mai ales când sunt implicate resurse financiare ce se pot pierde într-o clipă. Iar înainte de a se gândi cineva la profit, trebuie să se ia în considerare faptul că distracția trebuie să fie principala prioritate.

Jucătorii de cazino au tendința să piardă sume importante de bani poate și pentru că tentaţiile sunt multe, variate și ademenitoare. Dar lucrurile nu trebuie să fie atât de dramatice, dacă se iau câteva măsuri de precauție și nu există abateri de la acestea. Ca orice activitate care implică bani, trebuie să se stabilească reguli care nu se negociază – problema apare atunci când nu se știe unde să se tragă linie și să se spună stop. În acest material venim cu câteva soluții ușor de aplicat ca falimentarea să nu fie o opțiune pentru nimeni. Plus că am vrea să ajutăm și la identificarea riscurilor, dar mai ales la evitarea lor. Și vorbim aici și despre conservarea timpului și a energiei.

Setează un buget lunar

Este esenţial să ai, încă de la început, un buget bine stabilit și de la care să nu te abaţi, pentru a te asigura astfel că nu vei depăși cheltuielile. Să urmezi un plan bine conturat te ajută să fii mai responsabil, dar mai ales să înveți că nu există excepții, mai cu seamă când ai și alte lucruri de plătit. Asadar, niciodată nu cheltui mai mult decat îți permiţi și decât ți-ai setat deja, pentru că vei pierde din vedere obligațiile, vei fi nevoit să faci compromisuri care nu îți plac și în timp vei ajunge să fii îndatorat pană la a nu-ți mai da seama cand ai pierdut lucrurile de sub control. Ține mereu acești bani, cei pentru cazino, separat de cei pentru altceva. Nu vei avea scuza că i-ai încurcat și îți va fi şi mai ușor să urmărești cât mai ai din ce ai distribuit pentru această cauză.

Alege site-urile cu atenție

Este știut faptul că fiecare site cu cazino își stabilește propriile seturi de termeni si conditii, așa că este esențial ca şi tu să-ți faci temele. Nu te gândi că știi deja ce este de știut, căci vei avea multe surprize în ceea ce privește retragerile, plăţile acordarea de bonusuri și multe altele. Pe lângă regulile generale, care pot diferi, nu neglija nici aspectele care țin de jocuri, căci şi aici s-ar putea să ai surprize și să descoperi pe parcurs că pierderile sunt mai considerabile decât anticipasei, tocmai că nu ai citit ce ți s-a pus la dispoziție.

Setează o limită pentru pierderi

Așa cum ai un buget stabilit pentru investit în jocuri, la fel de bine ar trebui să ai și o barieră care îţi este ca un semnal de alarmă când să te oprești. Concret, când ai atins un prag setat înainte pentru pierderi, vei ști că este timpul să te retragi şi să spui stop, cel puțin pană la următoarea suplimentare de buget. Nu este nimic rușinos în această decizie, dimpotrivă. La fel de crucial este să ai o limită și pentru câştiguri, să nu te ia valul. O să observi că atunci când ai un câștig important ești tentat să continui jocul, chiar și cu riscul de a pierde. Și pune mereu profiturile într-un cont separat, ca să fie mai la îndemână de getionat.

Menține mintea odihnită

S-ar putea să pierzi din vedere acest aspect, dar este important să fii cu mintea limpede atunci când de joci, ca să te poți concentra pe ce se întâmplă. Ia pauze regulate: fie mereu cand simti nevoia, fie la un anumit interval de timp prestabilit ales de tine. Asta te va ajuta să fii mereu atent la ce faci, să nu pierzi niciodată controlul și să te simți liber, relaxat. Și-așa vei putea urmări și ce se petrece cu adevărat cu finanțele tale, până la nu mai ajunge la pierderi substanțiale cât să îţi doreşti să dai timpul înapoi. Plus că odihna este esenţială nu doar pentru a influența rezultatele de joc, dar și pentru a te păstra lucid pentru activitățile zilnice.

Nu te concentra doar la cazino

Este ușor să fii prins în mirajul acesta tentant al jocurilor de noroc. Să revii aici mereu când ești supărat, să te detaşezi de orice situație te deranjează, să crezi că aici vei fi auzit. Doar că totul este o iluzie de moment, așa că nu ignora celelalte lucruri care au loc și nu face din cazino viața ta. Mereu vei avea nevoie de prieteni, aşa că ţine-i aproape. Mereu vei avea nevoie de un job, așa că nu-l pierde din pricina jocurilor de noroc. Și sunt șanse mari ca de fiecare dată să găsești mereu ceva nou care să te încânte, așa că experimentează mereu noi activități și alternează-le pentru a găsi un echilibru în formele de distracție.

Indiferent de ce și cum joci, împacă-te cu ideea că, la fel ca oriunde, șansele de a câştiga sunt egale cu cele de a pierde. Jocurile de cazino au fost gândite cu scopul de a te destreza, nu de a fi încă o resursă de griji și preocupări. Modul cum te raportezi acestor jocuri depinde doar de tine, care eşti cel mai în măsură să pricepi că stăpânirea de sine este crucială. Cheia succesului este să fie dezvoltate obiceiuri sănătoase, frumoase, sa existe autodisciplină și să existe posibilitatea de protecţie permanentă. Nu există o reţetă despre cum să fii perfect, dar există abilitatea de a recunoaște greșelile și de a le îndreptate sau de a le evita. În final va conta cât de mult te bucuri de tot ce primești.

 

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Video: Incendiu la o gospodărie din localitatea Pojorâta

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.