Evenimente private întrerupte de polițiști și operatori economici sancționați pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Sars-Cov-2

La data de 18.12.2021, orele 00:30, patrula de ordine şi siguranţă publică a fost dirijată de către ofițerul de serviciu al Poliţiei Municipiului Suceava să se deplaseze pe strada Cernăuţi din municipiul Suceava, judeţul Suceava, întrucât s-a primit o sesizare cu privire la faptul că se tulbură ordinea şi liniştea publică prin folosirea unui dispozitiv la intensitate ridicată. Ajunşi în zona indicată, respectiv Str. Cernăuţi, polițiștii au constatat faptul că din interiorul unei clădiri se tulbură ordinea şi liniştea publică prin folosirea unui instrument muzical la intensitate mare.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că în interiorul clădirii a fost organizat un eveniment privat cu un numar de aproximativ 35 de participanţi. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a organizatorului, conform art.65 lit j din Legea nr. 55 din 2020, raportat la art.1, pct.1 din Anexa 3 la HG alin 1242\2021 şi art.2, pct.26 din Lg 61\1991R.

Totodată, evenimentul a fost încheiat iar participanţii s-au îndreptat spre domicilii, fiind sancționați cu avertisment cu privire la respectarea legislaţiei în vigoare.

La data de 18.12.2021, orele 04:00, patrula de ordine şi siguranţă publică a fost dirijată de către ofițerul de serviciu al Poliţiei Municipiului Suceava să se deplaseze pe B.dul George Enescu, din municipiul Suceava, judeţul Suceava, întrucât o sala de jocuri funcționează peste programul stabilit. Ajunşi în zona indicată, s-a constatat faptul că sala de jocuri este deschisă iar în interiorul acesteia se aflau 3 persoane care jucau la aparatele din interiorul societăţii. S-a procedat la legitimarea celor 3 persoane cât şi a operatorului sălii de jocuri, astfel constatând că unui bărbat i s-a permis accesul în interiorul sălii fără a avea certificat verde. De asemenea, angajata societăţii a declarat faptul că sala de jocuri a fost deschisă non stop.

În aceste condiții unitatea a fost sancţionată conform art. 65 lit. r din Lg.55\2020 rap. La art. 9 pct. 4 din Anexa 3 din HG 1242\2021 cu amendă in valoare de 10.000 lei.

Ulterior s-a procedat la eliberarea sălii de jocuri şi i s-a pus în vedere angajatei să respecte prevederile legale.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Video: Incendiu la o gospodărie din localitatea Pojorâta

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.