Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La data de 27.12.2021, orele 22.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Vechi, autoturismul condus de o femeie de 20 de ani din comuna Dornești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, femeia de 20 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul i-a fost încredințat spre a fi condus de un localnic de 24 de ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 28.12.2021, la ora 15:08, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza comunei Șaru Dornei autoturismul condus de un localnic. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul din comuna Șaru Dornei a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.

La data de 28.12.2021, în jurul orei 19:20, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 54 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 28.12.2021, orele 20:56, Secția 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată prin intermediul S.N.U.A.U.112” despre faptul că, pe raza comunei Mălini a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul cu spatele la ieșirea din curtea unui imobil, un localnic a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un alt localnic. Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul unuia dintre ei și de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celuilalt localnic, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 28.12.2021, orele 20:14, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat din comuna Bosanci. În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Bosanci nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Totodată, s-a constatat faptul că, pentru autoturismul condus, bărbatul din comuna Bosanci nu deține poliță RCA valabilă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere “, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.