Dosare penale la regimul rutier

La data de 08.01.2022, în jurul orelor 17.40, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Frătăuții Noi, sat Costișa, jud. Suceava, o patrulă de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui moped, ce nu avea aplicat număr de înmatriculare și care circula pe drumul comunal DC 49 A, de pe raza satului Costișa, com. Frătăuții Noi, jud. Suceava, pe direcția com. Frătăuții Noi- centrul satului Costișa. Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat în vârstă de 29 ani din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava.
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că mopedul este radiat din circulație din data de 31.08.2017. De asemenea, bărbatul de 29 de ani nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0.49 mg/l alcool pur în aer expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului ”, fapte prevăzută şi pedepsită de art. 334, al. 1, art.335 alin,1 și art. 336 alin,1 din Codul Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin.2 Cod Penal.

Suceava

La data de 08.01.2022, ora 2333, poliţiștii din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul Rutier, au fost sesizați de către ofițerul de serviciu din cadrul subunității, cu privire la faptul că pe str. Aleea Lalelelor din mun. Suceava, a avut loc o tamponare, iar unul din conducătorii autoturismelor este sub influența băuturilor alcoolice.
În temeiul sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificat un bărbat de 39 ani. S-a stabilit faptul că acesta a condus autoturismul, împrejurări în care a acroșat ușor un alt vehicul care se afla staționat. Solicitându-i-se documentele personale și ale autoturismului, acesta a precizat că nu are asupra sa permisul de conducere. Fiind verificat în bazele de date ale poliției, s-a constatat că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a procedat la testarea sa cu aparatul etilometru, rezultând îmbibație alcoolică de 0,73 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind condus U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul Penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Accident rutier pe raza localității Vama

Accident rutier între două autoturisme pe raza localității Vama. La fața locului au intervenit pompierii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.