Grup infracţional specializat în fapte de șantaj și infracțiuni asociate destructurat de polițiștii. Doi bărbați de 24 și 27 de ani din comuna Vatra Moldoviței, reținuți pentru 24 de ore

În după-amiaza zilei de 08.01.2022, polițiștii din cadrul Poliției  Municipiului Campulung- Moldovenesc, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii pentru Operațiuni Speciale Suceava, aflându-se în documentarea activității infracționale în cadrul unui dosar penal privind fapte de șantaj, au exploatat un moment operativ și au realizat un flagrant pe raza comunei Vatra Moldoviței, confiscând sumele de 1500 lei și 4500 euro, care erau solicitate, în mod ilegal, de către suspecți de la mai mulți comercianți.

După constatarea infracțiunii flagrante s-a procedat la efectuarea percheziției corporale asupra a trei bărbați.

Astfel, asupra unui suspect de 24 de ani din comuna Vatra Moldoviței a fost identificată suma de 130 de lei și suma de 1500 lei, ambalate diferit, fără ca tânărul să poată preciza proveniența sumei de bani la momentul depistării.

Asupra unui alt bărbat au fost identificate sumele de 4500 euro și 172 lei, dar și înscrisuri care interesează cauza.

Ulterior, au fost obținute și puse în executare, împreună cu luptători SAS – IPJ Suceava și lucrători IJJ Suceava, 4 autorizații de percheziție domiciliară, la imobile pe raza localității Vatra Moldoviței, la domiciliile persoanelor bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de șantaj și alte fapte asociate.

  În urma acestor activități a mai fost indisponibilizată suma de 21.000 Euro, fiind ridicate și alte bunuri și înscrisuri care interesează cauza.

Totodată, în urma perchezițiilor a fost indisponibilizată cantitatea de 65 mc material lemnos în valoare de circa 32.500 lei, au fost ridicate telefoane mobile și cartele SIM dar și 4 recipinete din plastic cu miros de combustibil ce pot avea legătură cu activitățile infracționale.

De asemenea, la una dintre locații a fost identificat un autoturism în valoare de cca. 30.000 lei, față de care era instituită măsura asigurătorie într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, din data de 18.11.2021, în consecință punându-se în executare și dispozitivul acestei ordonanțe.

Au fost puse în executare 4 mandate de aducere, persoanele fiind audiate.

Ca urmare a adminstrării probatoriului a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de un bărbat de 27 de ani din comuna Vatra Moldoviței cu privire la săvârșirea infracțiunii de „șantaj”, (5 fapte) faptă prevăzută și pedepsită de art. 207 alin. (1) și (3) Cod penal și față de un bărbat de 24 de ani din comuna Vatra Moldoviței cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „lovire sau alte violențe”, faptă prev. și ped. de art. 193 alin.(2) Cod penal, „distrugere”, faptă prev. și ped. de art. 253 alin.(1) Cod penal, „furt calificat”, faptă prev. și ped. de art. 228 alin.(1) rap. la art. 229 alin. (1), lit. b) și c) Cod penal, toate 3 cu aplic art. 77 lit. a) Cod penal și „șantaj”, (5 fapte) faptă prevăzută și pedepsită de art. 207 alin. (1) și (3) Cod penal .

Față de cei doi bărbați de 24 și 27 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind încarcerați în arestul IPJ Suceava.

Dosarul instrumentat vizează fapte de șantaj și infracțiuni asociate comise în perioada 2021-2022 față de comercianți din zona pasului turistic Palma – Sucevița, care dețin tonete în zonă și cărora bărbații din satul Ciumarna, com. Vatra Moldoviței le-au solicitat de-a lungul timpului sume de bani inducându-le o stare de teamă și invocând fără just temei că ar fi proprietarii terenurilor pe care aceștia își desfășurau activitatea.

Reamintim că la data de 09.10.2021, ora 01.10, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 46 ani, din com. Vatra Moldoviței, despre faptul că a fost agresat fizic.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, respectiv în com. Vatra Moldoviței, sat. Ciumârna, în parcarea din zona numită „Palma”, de pe partea stângă a D.N. 17 A, unde l-au identificat pe apelant. Acesta prezenta leziuni la nivelul capului și a brațului stâng. Din discuțiile purtate cu victima s-a stabilit faptul că în timp ce se afla la rulota pe care o deține în parcarea din locul numit „Palma” mai sus amintită, loc unde comercializează produse alimentare și băuturi răcoritoare, a fost atacat de 4 persoane, care aveau fețele acoperite și care au aruncat cu pietre în rulotă și în autoutilitara, aparținând persoanei vătămate, care era parcată lângă rulotă.

Bărbatul de 46 ani a mai relatat faptul că persoanele care au aruncat cu pietre în rulotă și în autoutilitară, au continuat ulterior să lovească cu obiecte contondente, posibil pari din lemn, avariindu-le și că au răsturnat și distrus o parte din bunurile care se aflau lângă rulotă (frigider de răcoritoare, dozator de bere).

În momentul în care persoana vătămată a ieșit din rulotă, a fost lovit de către unul dintre atacatori.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc  pentru stabilirea intregii activități infracționale și a participației infracționale a persoanelor implicate.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.