Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 14.01.2022, în jurul orei 0330, un bărbat a condus motociclul pe DN 17, jud. Suceava, din direcția localitate Stroiești spre localitate Ilișești a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului, autoaccidentându-se. Motociclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, i s-au recoltat mostre biologice de sânge, necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, la secţia U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce și-a dat consimțământul în acest sens.

În urma verificărilor evidențelor existente în bazele de date privind conducătorul auto implicat, s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârsirea infracţiunilor de “Vătămare corporală din culpă”, ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prev. şi ped. de art. 196 alin. (1) C.pen.; art. 336 C. pen. și art. 335 alin. (1) C. pen.

La 14.01.2022 ora 06.42, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată despre un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, pe str. Traian Vuia din mun. Suceava. S-a stabilit că la data de 14.01.2022, ora 06.35, un bărbat a condus autoturismul pe stradad Calea Unirii, pe direcția Centru – Bazar, cu intenția de a pătrunde pe strada Traian Vuia prin viraj la stânga. Ajuns la intersecția celor două drumuri, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a pătruns pe scuarul din partea dreaptă, loc unde a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public. În urma impactului, pasagerul dreapta față, o femei, a suferit leziuni ușoare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul implicat în accident nu avea valabilă ITP și nici nu avea încheiat un contract RCA.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.

La 14.01.2022, ora 10.55, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției mun. Fălticeni a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că pe str. 13 Decembrie din mun. Fălticeni s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni care a constatat faptul că la data de 14.01.2022, în jurul orei 10:50, un bărbat a condus autoturismul pe str. 13 Decembrie din mun. Fălticeni, moment în care a acroșat o femeie care traversa starda pe trecerea de pietoni semnalizată prin indicator și marcaj. În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, recotându-i-se probe de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de: „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin 2 și 3 din Codul Penal.

La 14.01.2022, orele 17.03, un tânăr de 20 de ani, din loc. Satu Mare, sat Țibeni, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN 2 H, în afara localității Horodnic de Jos, jud. Suceava, iar la un moment dat a părăsit carosabilul prin partea dreaptă, a rulat aproximativ 60 m pe șanț și a intrat în coliziune frontală cu un pom ornamental. În urma impactului atât conducătorul auto cât și pasagera de pe locul din dreapta față, o tânără de 18 ani, din loc. Vicovu de Jos, jud. Suceava, au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Mun. Rădăuți. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la Spitalul Municipal Rădăuți i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196, al. 2 și 4, raportat la art. 194, al. 1, lit. „b” din Codul Penal.

La 14.01.2022, în jurul orelor 15.23, o femeie de 52 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe strada Calea Unirii din Mun. Suceava, iar inainte de o trecere de pietoni a intrat în cloziune față-spate cu autoturismul condus în aceeași direcție de mers de către un bărbat de 21 de ani din sat/com. Calafindești. La momentul accidentului cei doi conducători auto au hotărât să încheie un formular de înțelegere amiabilă de accident, dar ulterior bărbatul de 21 de ani a acuzat dureri și s-a prezentat la unitatea medicală pentru investigații de specialitate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. (2),(3) Cod penal.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.