Breaking News

Bărbat reținut de polițiști pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

La data de 05.01.2022, în jurul orei 15.30, la sediul IPJ Suceava s-au prezentat doi tineri de 19 ani și de 16 ani, ambii din mun. Suceava, care au sesizat faptul că, în seara de 04.01.2022, în jurul orei 19.50, în timp ce se aflau pe str. Păcii, din mun. Suceava, șoferul unui autovehicul tip taxi ar fi oprit în dreptul acestora și fără niciun motiv le-ar fi arătat pe geam un pistol, pe care-l ținea în mână, cu intenția vădită de a-i speria.

Polițiștii s-au autosesizat și s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „uz de armă fără drept” și „amenințare”, fiind demarate verificări pentru stabilirea circumsatnțelor producerii evenimentului și pentru probarea activității infracționale.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava, au fost obținute date și informații din care a rezultat că autorul infracțiunilor sesizate este bărbat din mun. Suceava, jud. Suceava, stabilindu-se identitatea acestuia.

În baza probatoriului administrat, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava, a emis două mandate de percheziție domiciliară, la imobilele aparținând bărbatului bănuit.

La data de 23.01.2022, au fost puse în aplicare mandatele de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate în vederea cercetărilor două arme neletale tip pistol și o armă tip vânătoare, care urmează să fie expertizate.

Totodată, s-a stabilit că bărabtul nu figurează ca deținător legal de arme letale sau neletale.

Astfel, în urma probatoriului administrat a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de suspect.

În cauză urmează a fi continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, faptă prev. şi ped. de art. 342 alin. 1 si 2 Cod Penal şi „uz de armă fără drept”, faptă prev. şi ped. de art. 343 alin. 2 Cod Penal, „amenințare”, faptă prev. si ped. de art. 206 Cod Penal și „contrabandă calificată”, faptă prev. si ped de art. 271 din Legea 86/2006 privind privind Codul Vamal al României, urmând a fi documentată întreaga activitate infracţională a acestuia şi a se propune soluţie procedurală prin unitatea de parchet competentă.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.