Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţiști

La data de 23.01.2022, ora 15.20, lucrătorii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești în timp ce se deplasau pe raza comunei Ipotești cu autospeciala de serviciu și efectuau verificări cu privire la persoanele aflate sub măsura izolării și carantinării, au observat un autoturism care prezenta avarii la caroserie și care se afla intrat în șanțul de pe strada Mihail Sadoveanu. Lângă vehicul a fost identificată o persoană de sex masculin vizibil sub influența băuturilor alcoolice. S-a procedat la legitimarea persoanei însă datorită stării avansate de ebrietate nu s-a reușit obținerea de date, motiv pentru care s-a procedat la conducerea persoanei la sediul Postului de Poliție Ipotești.

În urma interogării bazelor de date s-a stabilit faptul că persoana este un bărbat de 51 ani domiciliat în sat/com. Ipotești, județul Suceava. Din discuțiile purtate cu acesta a reieșit faptul că în ziua de 23.01.2022, s-a deplasat cu autoturismul proprietate la un bar de pe raza satului Tișăuți, unde a consumat băuturi alcoolice după care s-a urcat la volanul vehiculului pe care l-a condus pe o distanță de circa 1,5 km iar pe strada Mihail Sadoveanu a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în șanțul de pe marginea străzii. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,40 mg/l Alcool pur în aerul expirat.

În continuare, șoferul a fost condus la sediul Spitalului Județean Suceava unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

A fost întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Ipoteşti.

La data de 23.01.2022, în jurul orelor 16.40, echipajul din cadrul Serviciului Rutier Suceava în timp ce efectua serviciul pe D.N.29, în afara localităţii Dumbrăveni, judeţul Suceava, a observat un autoturism care la vederea echipajului de poliţie a oprit brusc pe marginea părţii carosabile. S-a procedat la legitimarea persoanei care a condus autoturismul stabilind că este un bărbat din comuna Adâncata, judeţul Suceava .

In urma verificărilor efectuate s-a constatat că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule iar autoturismul nu are achitată asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru perioada în curs.

In cauză s a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere prev. de art. 335 alin.1 din Codul Penal.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto – Asociația Institutul Bucovina și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat o expoziție de desene despre imaginea României în spațiul european

Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.