Sancțiuni contravenționale și dosare penale pentru încălcarea legislației Covid19

La data de 23.01.2022, în jurul orelor 22.10 având în vedere Planul de acțiune privind verificarea modului de respectare a legislației și a interdicțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-COV2, echipele de control compuse din lucrătorii Poliției Municipiului Suceava, I.J.J. Suceava și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, în timp ce efectuau verificări privind respectarea legislației în domeniul combaterii răspândirii COVID 19, au identificat în incinta unei săli de jocuri din municipiul Suceava pe doi bărbați din comuna Șcheia.

În urma verificărilor s-a stabilit că unul dintre bărbați era întosr din spațiul european din de 18.01.2022 și figura în evidențele DSP Suceava cu măsura carantinei. Având în vedere cele constatate, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului conform Legii 55/2020, art. 65, lit. i, cu amendă în valoare de 1.000 lei și îndrumarea acestuia către domiciliu. Totodată, celălalt bărbat identificat a declarat că nu este vaccinat, nu are certificat verde și nici nu deține mască de protecție. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020 art. 65 lit. H cu amendă în valoare de 500 de lei.

Totodată s-a procedat la sancționarea contravențională conform Legii 55/2020, art. 65, lit. q a gestionarei sălii de jocuri.

Tot la daat de de 23.01.2022, ora 21.50 în baza Planului de acțiune comun împotriva SARS COV 2, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni și din cadrul SICE –IPJ Suceava, au identificat în incinta unei săli de jocuri din municipiul Suceava pe un tânăr în vârstă 18 de ani din sat/com Ipotești, jud.Suceava, care a prezentat pentru control un COD QR, aparținând altei persoane.

În urma verificărilor, aceasta a recunoscut faptul că a folosit CODUL QR aparținând altei persoane, deoarece nu este vaccinat împotriva virusului SARS COV 2, în continuare fiind condus la sediul Secției de Poliție Burdujeni pentru continuarea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii BIC, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „falsul în declarații„ fapte prev. și ped de art. 327 Cod penal.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Primarul Ion Lungu a înmânat titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Suceava ambasadorului Franței în România, Laurence Auer

Astăzi, 27 mai, primarul Ion Lungu a înmânat titlul de Cetățean de Onoare al municipiului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.