Breaking News
Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Material lemnos confiscat și sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației silvice și rutiere

La 28.01.2022, orele 07:10, echipajele din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea și din cadrul Postului de Jandarmi Montani Sucevița, au oprit pentru control pe DN 17A Marginea, pe raza comunei Marginea, județul Suceava, o autoutilitară care transporta material lemnos. S-a stabilit că autoutilitara era condusă de un bărbat de 30 ani, care a declarat verbal faptul că nu deține aviz de însoțire pentru cantitatea de lemn rotund pentru cherestea, specia molid. Procedându-se la interogarea aplicației SUMAL 2.0 a rezultat că pentru mijlocul de transport, nu a fost emis niciun aviz de însoțire.

Pentru aceste motive, autoutilitara a fost condusă la depozitul din cadrul O.S Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea materialului lemnos, constatând că aceasta era încărcată cu cantitatea totală de 2,91 mc. lemn rotund pentru cherestea, specia molid.

S-a luat măsura sancționării contravenționale a șoferului pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (2), lit. a), pct. 1 din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 2,91 mc. lemn rotund pentru cherestea, specia molid în valoare de cca. 1700 lei.

La 28.01.2022, ora 10:41, polițiștii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe Drumul Judeţean nr. 176 se deplasează, din direcţia Moldoviţa-Vatra Moldoviţei, un ansamblu auto format din cap tractor şi remorcă, încărcat cu material lemnos transportat ilegal. În temeiul sesizării, echipajul de poliție spre intersecţia dintre DN 17A şi DJ 176, ulterior deplasându-ne pe DN 17A, către comuna Sadova, jud. Suceava, fiind identificat transportul în timp ce se afla în coborârea pasului „Trei Movile”, com. Sadova, jud. Suceava, procedând la oprirea sa. Cu prilejul opririi, s-a constatat faptul că ansamblul auto este condus de către un bărbat de 39 ani, existand avize pentru cantitatea de 36,78 metri cubi, nefiind constatate nereguli.

Ulterior, s-a procedat la conducerea ansamblului auto la atelierul de producţie de pe raza com. Sadova, jud. Suceava, în vederea inventarierii materialului lemnos existent pe ansamblul auto. În urma activităţii de cubare a materialului lemnos şi inventariere a acestuia, a rezultat un volum care se încadrează în marja de eroare de 4%, conform procesului-verbal întocmit de către lucrătorii Ocolului Silvic Pojorâta, sens în care nu au fost constatate nereguli referitoare la legalitatea transportului.

S-a procedat la cântărirea ansamblului auto de către lucrătorii I.S.C.T.R .Suceava, ocazie cu care, în urma activităţii, s-a constatat faptul că transportul este supraîncărcat, măsurile legale urmând a fi luate de către angajaţii I.S.C.T.R .Suceava, conform cometențelor.

Polițiștii au procedat la sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 2900 lei așoferului de 39 ani, conform prevederilor art. 101, alin.1, pct. 37 din OUG 195/2002, dat fiind faptul că acesta, în calitate de conducător al ansamblului auto în cauză, a fost identificat conducând în trafic pe un sector de drum cu restricţii referitoare la masa totală a auto, respectiv pe Drumul Naţional 17A.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.