Breaking News

Foto: Fapte ilegale ale unui operator economic cu obiect de activitate achizitionarea și debitarea materialului lemnos, identificate de către Garda Forestieră Suceava

În perioada 04.02.2022 – 08.02.2022, pe baza informațiilor deținute la nivelul Gărzii Forestiere Suceava cu privire la transporturi fictive de materiale lemnoase pe drumurile publice, s-a demarat o acțiune de verificare împreună cu lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Suceava – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol.

Astfel, au fost efectuate verificări specifice asupra activității unui operator economic cu sediul social pe raza comunei Sadova, punându-se accent pe existenţa stocurilor de material lemnos din depozitele societății aflate la cele două puncte de lucru declarate din comuna Sadova, în concordanţă cu documentele care atestă transportul respectivelor volume.

Cu această ocazie, s-au constatat unele aspecte de natură contravențională, după cum urmează:

  • La primul punct de lucru:

  • lipsă nejustificată în gestiune ce totalizează 15,30 mc lemn de lucru esență rășinoase, sens în care s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 8000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 3060 lei.

  • La al doilea punct de lucru:

  • lipsă nejustificată în gestiune ce totalizează 56,31 mc cherestea esență rășinoase, sens în care s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 10000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 48990 lei;

  • un plus în gestiune de lemn de lucru esență rășinoase (buștean gater) de 34,41 mc, procedându-se la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 10000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 20095 lei.

În urma acțiunii de control, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 28.000 lei și s-au confiscat materiale leomnoase cu o valoare de 72.145 lei.

Se vor continua verificările cu privire la proveniența și trasabilitatea materialului lemnos.

Garda Forestieră Suceava atrage din nou atenţia că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale.

Foto:

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.