Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţiști

La 19.02.2022, orele 00:35, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Mun. Rădăuți – Compartimentul Rutier în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Rădăuți, str. Piața Unirii, jud. Suceava, au oprit autoturismul care se deplasa pe str. Piața Unirii din mun. Rădăuți, având direcția de deplasare str. Calea Bucovinei spre str. 1 Mai din mun. Rădăuți, jud. Suceava. Cu ocazia legitimării, s-a constatat faptul că șoferul este un bărbat de 24 ani din comuna Horodnic de Sus, jud. Suceava, acesta aflându-se singur în autoturism.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemiei de 0,65 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți – Compartimentul Rutier.

La 19.02.2022, în jurul orei 23.20, polițiștii de la Poliția Municipiului Suceava la Poliţia oraşului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau pe raza Orașului Vicovu de Sus, respectiv strada Calea Cernăuți, cu autospeciala dotată cu aparat radar, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care a efectuat neregulamentar manevra de depășire, încălcând astfel marcajul longitudinal continuu, precum și faptul că aceasta circula cu viteza de 120 km/h în localitate. Datorită acestui fapt, s-a efectuat semnal regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecializatei de poliție, conducătorul auto conformându-se, oprind autoturismul pe partea dreaptă. Polițiștii au stabilit faptul că la volanul autoturismului se află un bărbat de 42 ani, din localitatea Straja, acesta prezentând pentru control documentele solicitate.

Acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la testarea cu etilotest rezultat fiind de 0.82 mg./l pur alcool în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru contravențiile comise, acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 3.480 lei conform OUG 1195/2002R.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto – Asociația Institutul Bucovina și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat o expoziție de desene despre imaginea României în spațiul european

Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.