Breaking News
Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţiști

La data de 23.02.2022, în jurul orei 21.38, Poliţia Mun. Câmpulung – Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe strada Ciprian Porumbescu a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice. S-a cosntatat că la data de 23.02.2022, în jurul orei 21.30, de 49 de ani, din mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ciprian Porumbescu, a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat regulamentar. În urma producerii accidentului au rezultat pagube materiale la ambele autoturisme. Totodată conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal .

La data de 23.02.2022, în jurul orelor 2340, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv în serviciul de patrulare pe raza localității Gropeni, comuna Bălcăuți, județul Suceava, au observat că pe drumul județean 209 D un autoturism se deplasează dinspre orașul Siret, spre localitatea Bălcăuți.

Cu această ocazie, la o distanță de circa 100 m de intersecția drumului comunal 35 cu DJ 209 D, pe direcția Bălcăuți-Siret, polițiștii au efectuat semnalele acustice și luminoase, în vederea opririi regulamentare a autoturismului, care însă și-a continuat deplasarea, neoprind la semnale. În momentul în care conducătorul autoturismului a efectuat manevra stânga, pe DC 35, la o distanță de 5 metri de intersecție, a pierdut controlul asupra volanului, ocazie cu care a intrat în șanțul din partea dreaptă a drumului comunal, având în vedere direcția de mers spre localitatea Gropeni, comuna Bălcăuți, județul Suceava.

Ulterior, conducătorul autoturismului a părăsit autoturismul, alergând pe câmp. În urma somațiilor legale efectuate de către organele de poliție, conducătorul auto a fost imobilizat și încătușat, fiind astfel identificat în persoana unui tânăr de 20 ani din Bălcăuți. În urma verificării autoturismului a mai fost identificată o persoană, care era încuiată în autoturism, fiind ascunsă pe bancheta din spate a autovehiculului, dar care, la somațiile polițiștilor, a deschis portiera, fiind ulterior identificat în persoana unui bărbat de 23 ani.

Fiind verificat în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că numitul Iaschiv Vladimir, nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere auto valabil pentru nici o categorie.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul, fiind de 0,37 mg/L alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul Penal, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Postului de Poliție Grămești.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.