Material lemnos confiscat de polițiști

În data de 04.03.2022, echipajul de poliție din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combatere Delicte Silvice, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au acționat pe linia circulației de material lemnos.
În urma unor activități investigativ-operative, polițiștii au oprit autoutilitara care transporta material lemnos cu privire la care exista suspiciunea că nu ar avea proveniență legală.
Lucrătorii de poliție au procedat la interogarea aplicației S.U.M.A.L. 2.0., constatând faptul că pentru autovehiculul în cauză a fost emis avizul pentru o cantitate de 9,00 mc. lemn foc fag.
În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de poliție, s-a constat faptul că materialul lemnos a fost încărcată dintr-o altă locație decât cea înscrisă în avizul de însoțire.
Specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în autovehicul, ocazie cu care a rezultat o cantitate de 9,89 mc. lemn de foc fag.
Având în vedere cele constatate, s-a procedat la aplicarea unei sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.000 lei, conform art. 19 alin. (2) lit.c) din Legea 171/2010 și s-a dispus măsura complementară a confiscării fizice a cantității de 9,89 mc. lemn de foc fag, în valoare de 1.710,97 lei, material lemnos predat în custodie unui lucrător silvic din cadrul O.S. Falcău.

Fălticeni

La data de 05.03.2022, ora 16:14, patrula de poliție din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, fiind în exercitarea seriviciului de patrulare pe raza de competență, a depistat și oprit o autoutilitară care transporta cherestea. I s-a solicitat șoferului să prezinte documentele de însoțire a transportului, conducătorul auto precizând faptul că nu are documente.
În continuare s-a verificat prin aplicația sumal.control legalitatea transportului. Cu acestă ocazia s-a stabilit faptul că transportul de materiale lemnoase depistat este fără proveniență legală.
S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care a procedat la inventarierea materialului lemnos din autoutilitară, stabilind faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 3,236 m3 cherestea tivită rășinoase brad.
S-a dispus sancționarea contravențională a șoferului, în temeiul art. 5-7 din OG 2/2001 raportat la art. 19 alin. 2 lit a) din Legea 171/2010 dar și confiscarea fizică a cantități 3,236 m3 cherestea tivită rășinoase brad, în valoare de 2.815,32 lei.
Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.

Gălănești

La 05.03.2022, ora 08.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, pe DH 2 H, de pe raza com. Gălănești, au depistat autoutilitara care circula pe DN 2 H, pe direcția com. Vicovu de Jos – com. Gălănești și care transporta material lemnos. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat de 33 ani, din com. Horodnic de Sus și că acesta nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.
Din acest motiv, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic, din cadrul acestui ocol silvic, pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie, s-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea de 1.24 m.c lemn foc fag.
Șoferul a fost sancționat contravențional conf. Legii 171/2020 M, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia O. S. Putna.

Rădăuți

La 05.03.2022, ora 11.45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, Secției 4 Poliție Rurală Gălănești pe raza comunei Brodina, sat Falcău, au oprit pentru control, autoutilitara care circula pe DJ 209G Falcău transportând material lemnos, respectiv lemn foc rășinoase și care era condusă de un bărbat de 34 ani, din mun. Marghita, jud. Bihor.
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că transportul de material lemnos nu avea un aviz de însoțire conform reglementărilor legale.
Din acest motiv, transportul a fost condus la OS Putna, unde s-a solicitat sprijinul personalului silvic, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 1.82 m.c. lemn foc rășinoase.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 lit. a din Legea nr. 171/2010 Modificate, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto – Asociația Institutul Bucovina și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat o expoziție de desene despre imaginea României în spațiul european

Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.