Breaking News

Program prelungit la Serviciul de Pașapoarte Suceava, ca urmare a creșterii a numărului de cereri pentru eliberarea pașapoartelor

Urmare a creșterii, în ultima perioadă, a numărului de cereri pentru eliberarea pașapoartelor, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Suceava s-a decis prelungirea programului de lucru cu publicul. Astfel, în perioada 10.03.2022 – 31.03.2022, programul de lucru cu publicul va fi între orele 08.00 – 20.00, de luni până vineri, iar în zilele de sâmbătă, între orele 08.00- 12.00, atât pentru activitățile de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare, cât și pentru eliberarea acestora.

Reamintim că programările pentru pașapoarte se fac online, pe portalul epasapoarte.ro. În situația în care cetățenii nu identifică locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, aceștia pot verifica disponibilitatea la alte structuri teritoriale de pașapoarte. Adresăm rugămintea cetățenilor care au efectuat o programare și nu se mai pot prezenta pentru depunerea cererii de eliberare a documentului de călătorie, să anuleze programarea respectivă, prin accesarea butonului ”Anulează programare” din e-mail-ul de confirmare.

Menționăm că, întrucât aplicația de programare on-line este accesată în prezent de un număr mare de solicitanți, există posibilitatea ca timpii de răspuns să fie mai mari decât media obișnuită.

Pentru evitarea deplasării la sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte în vederea ridicării pașaportului simplu electronic, recomandăm cetățenilor să solicite, odată cu depunerea cererii, expedierea documentului de călătorie la domiciliul sau reședința titularului.

Având în vedere solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava adresată tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Suceava în vederea identificării, centralizării și transmiterii bazei de date referitoare la locațiile identificate pentru cazarea cetățenilor străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, ca urmare a conflictului armat care afectează Ucraina, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință extraordinară în format fizic restrâns la sediul ISU Suceava în data de 10.03.2022 ora 17.00 și în format online prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare în data de 11.03.2022, a emis Hotărârea nr. 24/11.03.2022.

Conținutul hotărârii poate fi consultat accesând link-ul:

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/26/2022/03/HCJSU-24-11.03-cu-anexe.pdf

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.