Sursa Foto arhiva
Sursa Foto arhiva

31,159 mc material lemnos și un autovehicul în valoare de 30.000 de euro confiscate de polițiști

La 17.03.2022, ora 14.50, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DJ 155A, în localitatea Buda, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani din comuna Baia, care transporta material lemnos. Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 44 de ani transporta cantitatea de 4,84 mc lemn foc de esență fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 837,32 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.

Mălini

La 17.03.2022, polițiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control pe raza comunei Mălini, autovehiculul condus de un bărbat, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că pentru autovehiclulul în cauză a fost emis la data de 16.03.2022, ora 10.22 un aviz de însoțire de material lemnos pentru un volum de 11,296 mc lemn rotund de esență rășinoase cu punct de descărcare comuna Mălini, aviz care a expirat în aceeași zi la ora 16.22. Drept urmare, polițiștii au stabilit faptul că, că mijlocul auto în cauză a efectuat la data de 17.03.2022 un transport de material lemnos fără documente specifice de transport. În urma inventarierii materialului lemnos, specilaiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 22,291 mc lemn de esență rășinoase. Atât cantitatea de material lemnos cât și autovehiculul în valoare de 30.000 euro au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”, ce va fi soluționat procedural.

Putna

La 17.03.2022, ora 16.45, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN2H, în comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 37 de ani din orașul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos, lemn foc de esență molid. Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 1,25 mc lemn foc de esență molid. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea perevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Putna

La 17.03.2022, ora 16.55, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN2H, în comuna Putna, autoutilitara condusă de un localnic de 19 de ani, care transporta material lemnos, lemn foc de esență molid. Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 2,128 mc lemn foc de esență molid. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea perevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Putna

La 17.03.2022, ora 17.10, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN2H, în comuna Putna, autoutilitara condusă de un localnic de 48 de ani, care transporta material lemnos, lemn foc de esență molid. Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 0,65 mc lemn foc de esență molid.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea perevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto – Asociația Institutul Bucovina și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat o expoziție de desene despre imaginea României în spațiul european

Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.