Breaking News

Sosirea în România a două convoaie franceze, prima contribuţie a Franţei, la HUB-ul umanitar de la Suceava

Două convoaie franceze formate din autospeciale de intervenţie și ambulanţe, care transportă echipamente medicale şi de salvare, vor fi oferite serviciului ucrainean pentru situații de urgență. Aceste convoaie, reprezintă prima contribuţie a Franţei la HUB-ul umanitar de la Suceava, au ajuns în România sâmbătă, 26 martie a.c.

Din primul convoi fac parte 100 de pompieri și salvatori francezi, care vor transporta autovehicule și echipamente donate Ucrainei, respectiv: 11 mașini pentru stingerea incendiilor, 16 autospeciale de intervenţie și 23 de camioane, care transportă 49 ​​de tone de echipamente medicale și de salvare (echipamente de protecție, scări manuale, furtunuri pentru stins incendii, echipamente medicale etc.).

Această operațiune este coordonată de Direcția Generală pentru Securitate Civilă și Managementul Crizelor din ministerul francez de Interne și din Centrul de criză și sprijin al ministerului francez pentru Europa și Afaceri externe.

Un al doilea convoi, format din 21 de ambulanțe noi, completează această donație din partea Franţei. Ambulanţele au fost achiziționate cu sprijinul autorităților locale franceze și al companiilor, care au contribuit la strângerile de fonduri gestionate de Centrul de criză și sprijin. Aceste operațiuni desfășurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene (EUCPM) sunt o mărturie a solidarităţii Franței, a autorităților locale și a companiilor franceze față de poporul ucrainean.

Foto

Video

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.