Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La data de 04.04.2022, ora 17:55, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutesti a oprit pentru control pe D.J.208, în localitatea Dolheștii Mari, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea pe drmurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 04.04.2022, în jurul orei 19.03, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe DN 17 în comuna Poiana Stampei, autoturismul condus de un bărbat din județul Bacău, acesta fiind surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 84 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional. În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din județul Bacău are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

În autoturism se afla în calitate de pasager proprietarul acestuia, care a declarat faptul că, i-a încredințat bărbatului din județul Bacău autovehiculul spre a fi condus deși știa că acesta are permisul de conducere suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat” și „încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducerre, unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Incendiul de la Marginea nu a fost provocat, ci a plecat de la un scurtcircuit

Incendiul din noaptea de miercuri spre joi de la Marginea, unde a ars un adăpost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.