Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști în cadrul unei acțiuni de prevenire a evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool la volan

În cursul serii precedente polițiștii au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool. La nivel județean au fost verificați cu aparatul etilotest peste 500 de șoferi. Au fost identificate și situații în care conducătorii auto au consumat alcool și s-au urcat la volan, în toate aceste cazuri, în funcție de alcoolemia indicată de aparatul etilotest fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancțiuni contravenționale și fiind suspendate permisele de conducere fără drept de circulație.

La data de 09.04.2022 echipajul de poliție din cadrul Poliției Orașului Liteni desfășura activități specifice conform Planului de acțiune organizat la nivelul I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului. În jurul orelor 1725, în timp ce se aflau pe DJ208A, din orașul Liteni, jud. Suceava, lucrătorii de poliţie a efectuat semnale regulamentare de oprire a autovehiculului condus de un bărbat de 53 ani domiciliat în oraș Liteni, jud. Suceava.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,44 mg/L alcool pur în aerul expirat. Având în vedere valoarea rezultatului testării, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

În ziua de 09.04.2022, la orele 2035, echipajul de serviciu din cadrul Poliţiei Oraşului Dolhasca, aflându-se de serviciu pentru controlul şi supravegherea traficului, rutier pe raza orașului Dolhasca, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani din orașul Dolhasca, sat Dolheștii Mici. S-a procedat la identificarea conducătorului autoturismului, stabilindu-se totodată că vehiculul are ITP și RCA expirate, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și ridicate plăcuțele de înmatruculare și certificatul de înmatriculare. Totodată, întrucât șoferul avea o stare vizibilă de agitaţie, era incoerent şi emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testului fiind 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și pedepsită de art. 336 al.1 din CP, ce va fi soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

La 09.04.2022, orele 22:30, echipajul din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a procedat la identificarea şi oprirea unui autoturism condus de un bărbat de 31 de ani din comuna Marginea și care se deplasa dinspre com. Sucevița spre centrul comunei Marginea pe DN17A. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost supus unei testării cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,74 mg/l în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipiului Rădăuți, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată i-a fost adus la cunoștință că începând cu data de 09.04.2022 nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii P.P. Marginea.

La data de 10.04.2022, ora 00.15, patrula din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, a înregistrat cu aparatul radar montat pe autospeciala de poliție, un autoturism care circula cu viteza de 108 km/h, în zonă cu limitare 50 km/h. S-a procedat la oprirea autoturismului, stabilindu-se faptul că șoferul este un bărbat de 29 ani, domiciliat în mun. Suceava, jud. Suceava Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul afişat fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prev. de art. 336 alin. (1), din Codul Penal.

La data de 09.04.2022, ora 23:45, în timp ce efectuau activități de patrulare și control trafic rutier pe raza comunei Vicovu de Jos, sat. Vicovu de Jos, județul Suceava pe DC47B, polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire luminoase și sonore unui autoturism. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de către organele de poliție și și-a continuat deplasarea, motiv pentru care s-a procedat la depășirea autoturismului, însă acesta a virat stânga intrând în curtea unei locuințe care avea porțile deschise.

S-a procedat imediat la interceptarea persoanei, care a coborât de la volanul autoturismului și care prezenta urme vizibile de consum de băuturi alcoolice, în sensul că nu era stabil pe picioare și nu vorbea coerent. Întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la Sediul Postului de Poliție Vicovu de Jos, unde a fost identificat în persoana unui bărbat de 35 ani. Șoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere concentrația alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Spitalului Municipal Rădăuți, unde s-aprocedat la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Au fost recoltate două mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. (1) din Codul Penal, cercetările urmând a fi continuate de către organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Vicovu de Jos.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto – Asociația Institutul Bucovina și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat o expoziție de desene despre imaginea României în spațiul european

Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.