Peste 300 de elevi din Fântânele au luat parte la Campania Națională de ecologizare “Curățăm România!”

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a lansat Campania Națională „Curățăm România!”, care se desfășoară în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

În acest context, peste 300 de elevi ai Școlilor “Mihai Eminescu” Bănești, Fântânele și Stamate 1 și 2, din județul Suceava, în frunte cu cadrele didactice și autoritățile locale din comună au luat parte miercuri, 13 aprilie, la acțiunea națională de ecologizare “Curățăm România”. Campania a fost organizată cu scopul de a responsabiliza locuitorii comunei și nu numai, să apeleze la simț civic și să contribuie la o comună curată, fără deșeuri abandonate pe drumurile publice.  Acțiunea s-a derulat în intervalul orar 9.00-12.00, activitățile constând în plantarea și văruirea copacilor, strângerea deșeurilor, cât și în atenționarea și informarea locuitorilor din zonă cu privire la această inițiativă. Au fost plantați aproximativ 200 de arțari, aceștia fiind sponsorizați de către Ocolul Silvic.

,,Copiii au fost împărțiți în grupe, unii s-au ocupat de plantarea, văruirea copacilor, alții de strângerea gunoaielor. Toate cadrele didactice, diriginți și învățători au luat parte la această inițiativă iar materialele de curățenie au fost sponsorizate de către Primăria Fântânele”, ne-a transmis Silviu Mihai, cadru didactic al școlii “Mihai Eminescu” din Suceava.

Prezent la această acțiune a fost și viceprimarul comunei Fântânele, Vasile Marian Sabie:

,,În parteneriat cu Școala Mihai Eminescu am organizat o campanie de ecologizare pentru ca și comuna noastră să fie una curată. M-am implicat din suflet și mi-am dorit ca elevii să rămână în urma acestei acțiuni cu amintiri frumoase. Cei din clasele VII-VIII au participat la plantarea de pomi în satul Stamate. Anul acesta am vrut să îi responsabilizăm pe copii și să îi facem să înțeleagă că dacă găsesc gunoaie, nu este în regulă să le lase aruncate de izbeliște. Vreau ca acești copii să își aducă aminte peste 20, 30 de ani că acești copaci au fost plantați de ei”, a conchis viceprimarul comunei.

„Curățăm România!” este prima campanie de acest fel, în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile Municipiilor, Orașelor, Comunelor, instituțiile deconcentrate, societatea civilă.

Felicitări cadrelor didactice, conducerii școlii, Primăriei Fântânele, și în special copiilor și părinților care au făcut din comuna lor una mai frumoasă și mai curată.

Foto

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto – Asociația Institutul Bucovina și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat o expoziție de desene despre imaginea României în spațiul european

Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.