Breaking News

Foto-Atelierul de încondeiat ouă, la parohia Acoperamântul Maicii Domnului Suceava

Zi de indoita bucurie astazi, în duminica Floriilor pentru credincioșii Parohiei Acoperământul Maicii Domnului Suceava. Au fost încântați deopotrivă, mici și mari, tineri și vârstnici, la sfârșitul Sfintei Liturgii de minunățiile create de copiii de la Atelierul de Încondeiat ouă al Asociației Mereu Tineri Suceva.
Evenimentul se află deja la a 3-a ediție, memebrii Asciației fiind cunoscuți ca promotori ai tradițiilor populare autentice. Pe parcursul a 5 întalniri desfășurate în acest post, sub coordonarea doamnei Husarciuc Ramona copiii au încondeiat oua cu chișița și ceară, respectând întocmai vechile canoane. Atenția acordată fiecărei etape de lucru a fost aceeași: golitul conținutului unui ou, trasarea modelului sau scufundarea în băi successive de culoare (galben, roșu , negru).
În Joia Floriilor, ca expresie a colaborării dintre Adociația Mereu Tineri, Parohia Acoperământul Maicii Domnului și Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava, s-a organizat un atelier demonstrativ în școala sus menționată, care a fost primit cu mult interes de către elevi și cadre didactice.
Astăzi, la încheierea proiectului, în pridvorul Bisericii amintite s-a organizat o expoziție de ouî încondeiate, copiii putând sa-și etaleze și să-și valorifice rezultatele muncii lor.

Ramona Husarciuc

Foto

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.