Peste 220 de polițiști, la datorie pentru siguranța Sărbătorilor Pascale!

Peste 220 de polițiști suceveni vor fi la datorie, zilnic, în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, astfel încât, Sărbătorile Pascale să fie celebrate în siguranță. Poliţiştii vor acţiona sâmbătă și duminică, în dispozitivul de ordine și siguranță publică, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor.

,,Deoarece cu toții ne dorim să ajungem la destinație în siguranță, peste 30 de polițiști rutieri vor fi prezenți, zilnic, pe principalele artere rutiere din județul Suceava, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceștia vor folosi aparate radar, aparate etilotest și drug test, în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația rutieră.

În ceea ce privește mijloacele de transport feroviar, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției TF Suceava vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică și vor acționa pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, de și din bagaje, a tâlhăriilor și descurajarea comiterii de fapte antisociale, atât în stațiile de cale ferată, cât și în vagoanele de călători.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava urează tuturor credincioșilor Sărbători fericite și binecuvântate.”, este mesajul transmis de Poliția Suceava.

Pentru a petrece sărbătorile în siguranță, polițiștii suceveni vă recomandă:

În perioada  11- 28 aprilie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava desfășoară o campanie de prevenire a victimizării persoanelor ”Sărbători în siguranță! ”

Campania are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate atât pe perioada vacanței școlare cât și în contextul pregătirii și petrecerii Sfintelor Sărbători.

Pentru evitarea unor situații victimale la care pot fi expuși cetățenii în acestă perioadă, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității desfășoară activități informativ-preventive în spații publice intens circulate (piețe, centre comerciale), locuri de joacă, parcuri, zona lăcașurilor de cult, etc.

Prin astfel de activități, polițiștii doresc să atragă atenția cetățenilor asupra unor pași simpli care sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi, care ne pot ajuta să evităm situațiile neplăcute și să ne petrecem sărbătorile în siguranță.

  • Atenţie la vânzări-cumpărări pe internet!!_*
  • Atenție la ”ofertele bombă”! Dacă ceva pare prea bun ca să fie adevărat, atunci chiar nu este!
  • Nu oferiți datele cardului bancar!
  • Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Locuinţa e în siguranţă?

  • Încuiaţi uşa, chiar dacă sunteţi acasă!
  • Nu permiteţi, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în curte sau locuinţă!
  • Nu faceţi publică plecarea de acasă!

Atenţie la genţi, buzunare!

  • Nu păstrați banii sau telefonul în buzunarele exterioare ale vestimentației!
  • Poziționați geanta sau borseta în fața dumneavoastră!
  • Nu țineți niciodată portmoneele sau gențile în coșurile sau plasele de cumpărături!
  • Nu luaţi sume mari de bani la dumneavoastră!
  • Când mergeţi la cumpărături, manevraţi banii în interiorul genții!

Protejaţi maşina!

  • Nu lăsați bani/ bunuri de valoare în maşină, la vedere, chiar dacă lipsiți puțin timp!
  • Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute!

Alcoolul în exces….risc crescut de tragedii!

  • Nu lăsaţi alcoolul să vă strice sărbătorile, evitaţi excesul! Se nasc foarte uşor conflicte, dar puteţi şi deveni mult mai uşor victima diverselor infracţiuni sau accidentelor rutiere!

Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112!

 

 

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Un șofer beat turtă prins pe străzile din Rădăuți a ajuns în arest

Un șofer care, săptămâna trecută, a provocat o tamponare în Rădăuți și a fugit, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.