Breaking News
Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Guvernul interzice achiziționarea mașinilor cu o capacitate mai mare de 1.600 cm3

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 408 din 28.04.2022, a fost publicată Legea nr. 117/2022 pentru modificarea art. 5 alin. (8) – (9^2) din Ordonanța Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile administrației publice și instituțiile publice.

Astfel, se interzice autorităților și instituțiilor publice achiziționarea autoturismelor cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm3 și al căror preț depășește contravaloarea în lei a sumei de 23.000 de euro inclusiv TVA.

Legea stabilește și o serie de excepții (autoritățile și instituțiile din domeniul electoral, al apărării, ordinii publice și siguranței naționale, misiunile diplomatice ale Rămâniei în străinătate, operatorii economici cu capital integral sau majoritar de stat care activează în domeniul energiei electrice, al gazelor naturale și petrolului), în care se pot achiziționa autoturisme cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm3 și al căror preț poate depăși contravaloarea în lei a sumei de 23.000 de euro inclusiv TVA, dar numai în cazuri temeinic justificate.

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 409 din 28.04.2022, a fost publicat Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor, al ministrului afacerilor interne și al viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii nr. 676/44/433/2022 pentru stabilirea condițiilor privind emisiile de CO2 pe care trebuie să le îndeplinească autovehiculele pentru a le putea fi atribuite plăcuțe cu numărul de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde, potrivit hotărârii.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.