Breaking News
Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiștii suceveni

Vineri, 29 aprilie, ora 23:40, în timp ce oamenii legii desfășurau activități pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului, echipajul de poliție din cadrul Poliției Orașului Liteni, a efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autovehicul condus de un bărbat de 33 ani, domiciliat în oraș Liteni, Suceava.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcotest iar rezultatul a fost de 0,84 mg/L alcool pur în aerul expirat. Având în vedere valoarea rezultatului testării conducătorul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Față de cele constatate ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal, potrivit Poliției Suceava.

Tot vineri, 29 aprilie, polițișii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, în timp ce desfăşurau activități de patrulare pe raza de competență, au oprit pentru control un motoscuter, care se deplasa pe un drum comunal de pe raza localității Capu Câmpului. A fost identificat conducătorul scuterului în persoana unui bărbat de 25 ani, domiciliat în com./sat Capu Câmpului, județ Suceava, iar la solicitarea documentelor personale, precum și a documentelor de identificare ale scuterului, cel în cauză nu a putut face dovada niciunui document.

S-a procedat la verificarea atât în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere, ocazie cu care s-a stabilit faptul că bărbatul de 25 ani nu posedă permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule. Totodată s-a procedat la interogarea bazei de date a plăcuțelor montate pe scuter, iar în urma interogării nu a fost identificată nicio semnalare. Deoarece conducătorul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului unde a refuzat recoltarea a două mostre biologice de sânge în prezența personalului medical.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că scuterul aparține unchiului bărbatului de 25 de ani, iar conducătorul vehiculului și l-a însușit pe nedrept fără acordul proprietarului în jurul orelor 12:00, din veranda locuinței de domiciliu, aspecte confirmate în urma cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev și ped. de art. 335, alin. (1) din Codul Penal, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prev. şi ped. de art. 337, alin. (1) din Codul Penal, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînregistrat”, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (1) din C.P. și „furtul în scop de folosință”, faptă prev. și ped. de art. 230 din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural sub suprevegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, potrivit IPJ Suceava.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.