Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava a depășit cifra de 174.000 de pasageri, în primul trimestru al acestui an

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, anunță că, la finalul lunii aprilie a fost depășit numărul de 174.000 de pasageri, creșterea față de 2019 fiind de 56%. Datele privind traficul de pasageri în primele 4 luni ale anului pe Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava confirmă concluziile referitoare la primul trimestru al acestui an. Astfel, atât la finalul trimestrului cât și după 4 luni se înregistrează o depășire a numărului de pasageri aferent perioadelor similar pe anii anteriori, inclusiv pe 2019, an considerat de diferență, anterior pandemiei.

,,În primul trimestru al acestui an s-au înregistrat peste 112.000 de pasageri ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de 2019. La finalul lunii aprilie a fost depășit numărul de 174.000 de pasageri, creșterea față de 2019 fiind de 56%. Datele și trendul privind numărul de pasageri procesați până la acest moment ne permit să estimăm că anul acesta va fi depășit traficul de pasageri din 2019. În lunile martie și aprilie s-a înregistrat o activitate intensă pe aeroportul sucevean într-un context nou și cu noi provocări, determinate de criza refugiaților, care a determinat un flux semnificativ de pasageri de naționalitate ucraineană. Acești pasageri au ales destinații deservite de Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava, beneficiind de proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret față de Aeroport. De asemenea, în cele 2 luni au fost organizate și coordonate zboruri de repatriere. În clasamentul aeroporturilor din România, pe criteriul număr de pasageri procesați, cel mai important criteriu după care sunt comparate aeroporturile, după primul trimestru al anului 2022, ne situăm pe un onorant loc 5, după aeroporturile mari ale tarii – Otopeni, Cluj, Iași, Timișoara, devansând aeroporturi precum Sibiu, Bacău, Craiova, Constanța etc.”, a declarat vicepreședintele Niculai Barbă.

Destinații și frecvențe pentru sezonul de vară 2022:

 • TAROM:
  Bucureşti-Otopeni: 9 frecvențe/săptămână
 • BLUE AIR:
  Bucureşti-Otopeni: 3 frecvențe din luna iulie
 • WIZZ AIR:
  Dortmund: 2 frecvențe/săptămână
  Memmingen: 2 frecvențe/săptămână
  Bologna: 2 frecvențe/săptămână
  Roma Ciampino: 4 frecvențe/săptămână
  Milano Bergamo: 6 frecvențe/săptămână
  Londra Luton: 9 frecvențe/săptămână
 • RYANAIR:
  Bruxelles Charleroi: 2 frecvențe/săptămână
  Dublin – 2 frecvențe/săptămână
  Manchester – 2 frecvențe/săptămână
  Milano Bergamo – 7 frecvențe/săptămână
  Roma Ciampino – 3 frecvențe/săptămână
  Veneția Treviso – 2 frecvențe/săptămână
  Viena – 2 frecvențe/săptămână

Noutăți referitoare la destinații:

În luna aprilie 2022 Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a inaugurat o nouă destinație, mult solicitată și așteptată, spre Dublin, Irlanda. Aceasta va fi operată de către RYANAIR, cu două frecvențe pe săptămână. Din 31 martie 2022, RYANAIR a reluat operarea destinației Veneția Treviso, cu 2 frecvențe săptămânale, destinație pe care a mai operat-o de la Suceava în sezonul de vară 2021.

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Foto – Asociația Institutul Bucovina și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat o expoziție de desene despre imaginea României în spațiul european

Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.