Proiecte educaționale la Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei continuă seria proiectelor educaționale de la Muzeul de Științele Naturii, cu o temă dedicată „Zilelor Naturii” și în special florilor.

,,Călătoria în lumea florilor începe cu povești despre ghiocei, brândușe, viorele și plante medicinale. De asemenea, copiii vor afla mai multe informații despre plantele protejate și cele declarate monumente ale naturii din zona Sucevei. La finalul proiectului sevor realiza practic lucrări cu plante presate: semne de carte, felicitări, brelocuri. Clasele de copii preșcolari și școlari se pot programa la telefon 0230 213775 sau direct la standul Muzeului de Științele Naturii, între orele 8.00-17.30.”, potrivit organizatorilor Muzeului.

Muzeul Național al Bucovinei, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rădăuți și Muzeul de Etnografie ”Samuil și Eugenia Ioneț” din Rădăuți organizează în perioada 16 mai-20 iunie 2022, la Galeria de Artă″ Traian Postolache” din Rădăuți, expoziția itinerantă intitulată Potir vindecător.

Expoziția prezintă 55 specii de plante medicinale și toxice, care habitează pe teritoriul de nord al Moldovei. Vernisajul va avea loc pe 16 mai 2022, la ora 10, la sediul Galeriei.

Cu prilejul acestei expoziții itinerante se valorifică, din perspectivă științifică, cele 55 planșe de ierbar cu specii vegetale medicinale și toxice (arborescente, ierboase și arbustive), aflate în patrimoniul muzeal mobil al Colecției de Botanică ce aparține Muzeului de Științele Naturii Suceava.

La organizarea expoziției au participat cu desene și succinte informații homeoterapice despre principalele specii de plante medicinale din zona Bucovinei,elevii clasei a IV a B, coordonați de doamna profesor învățământ primar Chidon-Frunză Mirela de la Școala gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți.

Elevii clasei pregătitoare, îndrumați de doamna profesor învățământ primar Rusu Silvica de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Rădăuți au colectat și uscat special pentru expoziție, flori, frunze, tulpini, rădăcini de la plantele medicinale si toxice. În ziua vernisajului, publicul prezent va avea parte și de câteva surprize. În cadrul expoziției vor putea fi savurate arome ale infuziilor din diverse specii de plante medicinale.

Vor fi prezentate și câteva tipuri de produse naturiste (dulcețuri, tincturi, creme, uleiuri esențiale), informează reprezentanții unității muzeale.

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Foto – Asociația Institutul Bucovina și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat o expoziție de desene despre imaginea României în spațiul european

Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.