Breaking News
sursa foto arhiva
sursa foto arhiva

Persoane reținute de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 3 mai, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, pe DJ.209 D pe partea dreaptă a carosabilului direcția de deplasare Călinești-Dărmănești, o persoană de sex masculin a căzut de pe un moped. La fața locului nu a fost identificată nicio persoană însă, ulterior în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, conducătorul mopedului este un bărbat de 47 ani domiciliat în sat Măriței, com. Dărmănești, jud. Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, cu ocazia verificării în bazele de date ale poliției, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, prev. de art. 336 alin. (1) C. pen. și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 Cod Penal, dosar ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrători de poliție din cadrul SPR 5 Dărmănești.

Au fost întocmite actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) Cod Penal, cu aplicarea art. 38, alin.2 Cod Penal. Ulterior, după continuarea cercetărilor și completarea materialului probator, s-a dispus reținerea bărbatului de 47 de ani pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dărmănești.

Ieri, 6 mai,  în jurul orei 14:45, echipajul de poliție din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu pe raza municipiul Câmpulung Moldovenesc, strada Calea Bucovinei, l-a identificat pe un bărbat de 35 de ani din comuna Fundu Moldovei, jud Suceava, care a condus autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, având direcţia de deplasare dinspre comuna Vama spre comuna Pojorâta provocând un accident rutier soldat cu pagube materiale. Cu ocazia cercetarilor efectuate dar și din discuțiilor purtate cu cel în cauză s-a constatat faptul că acesta emană halenă alcoolică, sens în care i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul alcooltest, acesta fiind de acord. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, cu respectarea prevedrilor legale, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice din sânge. Cu ocazia discuțiilor purtate cu cel în cauză, a rezultat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicole. În acest sens au fost efectuate verificări în bazele de date constatând faptul că bărbatul de 35 de ani nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicole. În urma cercetărilor, la data de 06.05.2022, organele de cercetare penală au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, față de bărbatul de 35 de ani, iar acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

 

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.