Breaking News

Modificări legislative privind eliberarea avizelor de angajare/detașare în muncă a cetățenilor străini

Începând cu data de 5 mai a.c. a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 59/2022 pentru modificarea unor acte normative în domeniul străinilor.

Modificările aduse sunt următoarele:

  • angajatorii pot să depună solicitările de eliberare a avizelor de angajare/detașare în muncă la oricare dintre formațiunile teritoriale de imigrări;
  • extinderea, de la 60 la 180 de zile, a termenului în care cetățenii străini pot solicita eliberarea vizei de lungă şedere, de la data obţinerii de către angajator a avizului de angajare;
  • avizele de angajare eliberate cu cel mult 60 de zile anterior intrării în vigoare a actului normativ, pot fi utilizate, în termen de 180 de zile de la data eliberării, pentru obținerea vizelor de lungă ședere pentru angajarea în muncă.

În acest sens,în cadrul platformei Portal IGI, a fost creat un câmp nou denumit ,,Loc depunere cerere” ce se regăsește în cadrul profilului și un tabel ce are ca scop informarea angajatorilor/beneficiarilor prestării de servicii cu privire la volumul solicitărilor de avize de muncă în lucru la nivel național, departajat pe culori, respectiv: verde – grad mic, galben – mediu, iar roșu-foarte mare.

 

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Muzeul Național al Bucovinei organizează cea de-a IX-a ediție a Festivalului literar Lectora

Muzeul Național al Bucovinei, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava și Forumul German Suceava organizează, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.