Breaking News

Poliţiştii suceveni au actionat pe linia transportului ilegal de material lemnos, pe raza judeţului: 41,57 mc confiscaţi

În perioada 17-18 mai, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protectia Fondului Forestier si Piscicol împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au actionat pe linia transportului ilegal de material lemnos si pe linia depozitelor de material lemnos pe raza județului Suceava, ocazie cu care au constatat următoarele:

La data de 17.05.2022, ora 04.30, Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 4,21 mc cherestea tivită de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.

La data de 17.05.2022, ora 05.30, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 4,81 mc cherestea tivită de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.

La data de 18.05.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială cu sediul social in localitatea, astfel procedându-se la efectuarea balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate in depozitul societății, ocazie cu care s-a constatat faptul că operatorul economic deține in depozitul societății, cantitatea de 29,65 mc lemn rotund de lucru răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății comerciale cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 29,65 mc lemn de lucru de esență răsinoase în valoare de 5.931 lei, se arată într+un comunicat de presă emis de Poliţa Suceava.

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Meteo: O nouă avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină pentru județul Suceava

ANM a emis o nouă avertizare meteo (cod galben) de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.