Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

44 de candidați nu s-au prezentat la proba practică pentru permisul auto. Prefectul de Suceava: ,,am rămas neplăcut surprins de numărul mare al candidaților programați și neprezentați!”

Ieri, 23 mai, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, la care s-au adăugat examinatori detașați din cadrul altor servicii similare din țară, au susținut examinarea la proba practică pentru categoriile și subcategoriile B, C, și D.

Conform Prefecturii Suceava,  situația se prezintă astfel:

Categoriile B, BE:

  • Persoane programate total: 158 (Examinați 123, Admiși 88, Respinși 35, Neprezentați 35);
  • Promovabilitate: 71,54%.

Categoriile C, CE:

  • Persoane programate total: 20 (Examinați 14, Admiși 13, Respinși 1, Neprezentați 6);
  • Promovabilitate: 92,85%.

Categoriile D, DE:

  • Persoane programate total: 4 (Examinați 1, Admiși 1, Respinși 0, Neprezentați 3);
  • Promovabilitate: 100%.

,,Văzând rezultatele activității de examinare desfășurate în ziua precedentă, am rămas neplăcut surprins de numărul mare al candidaților programați și neprezentați, 44, situația fiind cu atât mai neplăcută dacă ne raportăm la cei 67 candidați absenți pe parcursul întregii săptămâni care a trecut. Fac din nou apel atât la candidați, cât și la reprezentanții școlilor de șoferi, să manifeste responsabilitate și totală disponibilitate, astfel încât să fie posibilă examinarea în următoarea perioadă a unui număr cât mai mare de persoane. Detașarea unui număr atât de mare de examinatori care să vină în sprijinul celor de la serviciul comunitar de permise din Suceava este o măsură excepțională adoptată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Dar, fiind o măsură cu caracter excepțional, nu știm dacă, sau când se va repeta. Prin urmare, suntem în fața unei oportunități și solicit tuturor factorilor implicați să nu o irosească.”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

În cursul zilei de astăzi, urmare a analizei susținute împreună cu conducerea S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, prefectul Alexandru Moldovan a dispus o serie de măsuri menite a îmbunătăți situația existentă din punct de vedere al asigurării resursei umane:

–  Trei agenți de poliție, care în prezent desfășoară activități pe linie de înmatriculări, vor urma procedurile în vederea reînoirii atestatului de examinator, astfel încât să poată desfășura, la nevoie, activități în cadrul comisiilor de examinare la proba practică;

– Demararea procedurii de ocupare a unei funcții vacante de ofițer în cadrul structurii Compartimentului Înmatriculare Evidență Vehicule Rutiere.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Razie a Poliției municipiului Rădăuți și Gălănești! Peste 100 de persoane legitimate, 144 de mașini verificate și amenzi în valoare de 20.360 lei

În cursul zilei de ieri, 23 iunie, în intervalul orar 18.00 – 24.00, pe teritoriul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.