Foto – Percheziții și controale pe linie silvică, material lemnos confiscat și 4 ansambluri auto de mare tonaj au fost indisponibilizate în cadrul acțiunii ,,Scutul Pădurii”

În ultimele două zile, polițiștii au intensificat activitățile de verificare și control și au desfășurat activități de cercetare penală în cauze privind infracțiuni la regimul silvic.

În urma activităților desfășurate, inclusiv a perchezițiilor derulate, a fost identificată o instalație de debitare a materialului lemnos provenit din infracțiuni silvice, au fost confiscați peste 100 metri cubi material lemnos și au fost indisponibilizate 4 ansambluri auto de mare tonaj destinate transportului de material lemnos, în valoare de peste 100.000 Euro.

Având în vedere planul de acţiune ,,Scutul Pădurii”, ieri, 25 mai, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 15 Vatra Dornei au valorificat mai multe informaţii deţinute pe linie de silvicultură la nivelul structurii. Astfel, au fost continuate cercetările în dosarul penal privind infracțiuni silvice și s-a pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vatra Dornei.

Întrucât existau date cu privire la comportamentul agresiv al persoanelor la care urma să se desfășoare percheziția, a fost solicitat sprijinul unei grupe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava.

Percheziția s-a desfăşurat pe raza comunei Dorna Arini, unde un localnic avea amplasată o instalaţie pentru debitarea materialului lemnos provenit din infracţiuni silvice.

Pentru inventarierea cantităţii de material lemnos identificată a fost solicitat sprijin din partea Gărzii Forestiere Suceava şi Ocolului Silvic Vatra Dornei. În urma verificărilor a fost identificată cantitatea de 45,519 mc lemn rotund răşinoase, 5,269 mc lemn paltin şi 27,933 mc cherestea, în valoare totală de 32.753,32 lei, pentru care bărbatul care deține locația nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării, fiind predată în custodia reprezentantului Ocolului Silvic Vatra Dornei.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei, în cadrul dosarului penal privind infracţiunea de tăiere ilegală şi furt de arbori.

 

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Razie a Poliției municipiului Rădăuți și Gălănești! Peste 100 de persoane legitimate, 144 de mașini verificate și amenzi în valoare de 20.360 lei

În cursul zilei de ieri, 23 iunie, în intervalul orar 18.00 – 24.00, pe teritoriul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.