Breaking News
Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

23 de amenzi aplicate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii fraudelor specifice în domeniul școlilor de conducători auto

În perioada 24-26 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, cu sprijinul inspectorilor din cadrul I.T.M. Suceava, I.S.C.T.R. Suceava, Direcția Regională Antifraudă Suceava și lucrători din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, au organizat şi desfăşurat o acţiune de pe linia prevenirii și combaterii fraudelor specifice în domeniul școlilor de conducători auto, fiind derulate controale și verificări la 5 agenți agenți economici din domeniu, din municipiile Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți.

Acţiunea a vizat prevenirea, descoperirea şi investigarea infracționalității specifice din domeniul școlilor de conducători auto, pentru diminuarea impactului negativ asupra bugetului de stat, dar mai ales pentru creșterea nivelului de siguranță rutieră pe drumurile publice, prin îmbunătățirea calității pregătirii teoretice și practice a cursanților.

În urma verificărilor și deficiențelor constatate au fost aplicare 23 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 48.395 lei pentru încălcări ale legislației în domeniu, fiind confiscată și suma de 2.800 lei.

Totodată, au fost dispuse 2 măsuri complementare, constând în suspendarea activității pentru o perioadă de 30 de zile calendaristice față de două școli de șoferi.

De asemenea, în urma verificărilor au fost constatate potențiale elemente constitutive ale unor infracțiuni, fiind desfășurate activități de documentare specifice, potrivit Poliției Suceava.

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Meteo: O nouă avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină pentru județul Suceava

ANM a emis o nouă avertizare meteo (cod galben) de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.