Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiștii suceveni, în weekend

La data de 28.05.2022, în jurul orei 09:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca și Poliției Orașului Cajvana în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Iaslovăț, județul Suceava, pe DC 42A, au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat din com. Iaslovăț, jud. Suceava.

Conducătorul auto a declarat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, motiv pentru care a fost verificat în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru vreo categorie.

S-a procedat la testarea cu aparatul alcootest rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză ne-am sesizat din oficiu privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehivcul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art.335 alin. 1 din Codul Penal, dosar penal care urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Iaslovăț.

La data de 28.05.2022, ora 17:20, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe raza municipiului Vatra Dornei, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni pe linia respectării regimului legal de viteză, au oprit autoturismul condus de către un bărbat din comuna Prundu Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud. În urma verificării stării permisului de conducere în bazele de date, a rezultat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere reținut din data de 30.04.2022.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală potrivit art. 335 alin. (2) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

La data de 28.05.2022, orele 22.55, în cadrul acțiunii desfășurate la nivelul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești, pe linia asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor cu violență și depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice, lucrătorii de poliție au procedat la oprirea în trafic pe DJ 290 Verești a autoturismului condus de către un bărbat de 51 de ani, din sat Corni, oraș Liteni, jud. Suceava.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia, rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După testarea cu aparatul etilotest, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul Judeţean Suceava, unde în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen. i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal, care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Fântânele.

 La data de 29.05.2022, orele 02.45 lucrătorii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că o persoană de sex masculin care conducea un autoturism a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat în fața unei locuinței, după care a plecat.

În urma activităților desfășurate a fost identificat șoferul implicat în evenimentul rutier și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Șoferul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru recoltarea a două probe biologice.

Fiind interogate bazele de date, s-a constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 Cod Penal și ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările fiind continuate de către lucrătorii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția Suceava.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Pompierii au intervenit la 17 incendii de vegetație extinse, într-o săptămână

În perioada 8-14 aprilie, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.