Breaking News

Activități de Ziua Internațională a Copilului organizate de DGASPC Suceava

În cadrul serviciilor și centrelor din structura DGASPC Suceava, Ziua Înternațională a Copilului este un nou prilej de sărbătoare și de bucurie atât pentru copii cât și pentru adulții cu dizabilități, deoarece copilăria păstrată în suflet ne va face mai buni și mai deschiși, mai altruiști și mai empatici cu cei din jurul nostru.

Câteva activități care vor avea loc astăzi, de 1 iunie, și pe care le veți regăsi pe pagina Direcției Geneale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava:

În cadrul Centrului de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Rădăuți-Solca:

 • Băieții de la CTF Prietenia și CTF Cireșarii din Solca vor participa la un meci de -fotbal, la Liceul Sportiv Suceava. Activitatea va fi organizată de Asociația Euroactiv.
 • Fetele de la CTF Prietenia și CTF Cireșarii vor participa la activitățile organizate de Primăria Solca și CAR Fălticeni, Agenția Solca.
 • Tinerii de la Casa de Tip Familial ,, Universul Copiilor” Rădăuți, vor sărbători Ziua Copilului, cu o petrecere organizată în cadrul centrului.Aceștia vor servi pizza, tort, suc, vor juca jocuri distractive și vor participa la un concurs de dans . Bucuria și voia bună vor fi la ele acasă.

In cadrul Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni vor avea loc mai multe acțiuni: 

 • Participarea la evenimentul “Bucurie prin miscare” in cadrul parteneriatului încheiat cu Asociația Euroactiv
 • Participarea la activitățile organizate de Clubul copiilor din Fălticeni- Copiii vor beneficia de excursie in cadrul parteneriatului cu parohia Adormirea Maicii Domnului-preot Adrian Brădățanu iar transportul va fi asigurat de firma de transport Romfour.
 • La Centrul de Servicii Multifuncționale de tip Rezidențial Suceava, se organizează piknic de socializare între centre ( Colț alb și Micul Print), o tradiție care are loc de mai mulți ani, în curtea Centrului de tip Familial ”Colț Alb” Suceava.

În cadrul Centrului de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului vor avea loc următoarele acțiuni:

 • Proiect educativ Curcubeul Copilariei în parteneriat cu CSEI Sf. Andrei Gura Humorului, vor participa 20 beneficiari, tema ”Soluții practice de combatere a bullyngului”;
 • Acțiunea județeană Bucurie prin mișcare, activități sportive la Liceul cu Program Sportiv Suceava, organizator Asociația Euroactiv, vor articipa 7 beneficiari;
 • Jocurile Copilăriei-serbare la Casa Iris;
 • Participarea beneficiarilor de la toate locațiile centrului la ”Festivalul medieval pentru copii” din Parcul Arinis, Gura Humorului în perioada 3-5.06.2022;
 • Vizitarea expoziției de reptile de la Mall Suceava în perioada 28.05-5.06.2022;

În cadrul celor două Case de tip familial, din structura CENTRULUI BLIJDORP se va desfășura activitatea –”Vreau să SIMT că sunt copil”. Copii cu dizabilități severe din cele 2 locații vor fi antrenați în activități de joc,relaxare si stimulare a celor cinci simțuri.

Centrul Maternal Suceava va sărbători mamele și copiii cu tort, pizza si sucuri apoi mamele si copiii se vor bucura de o excursie în aer liber și picnic zona pădurii Zamca.

Centrul Multifunctional Destinat Victimelor Violentei în Familie Gura Humorului va sărbători copiii cu tort, sucuri naturale apoi mamele împreună cu copiii vor beneficia de o excursie  în parcul Arinis din Gura Humorului.

Și adulții sărbătoresc Ziua Copilului:

 • Cu ocazia zilei de 1 iunie în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Costâna se va desfășura activitatea ,, Sa fim copii pentru încă o zi” – desene, jocuri, dans și veselie;
 • Fundația ”O Nouă Viață” Siret va organiza un picnic împreună cu tinerii de la Fundația ONV Siret.

Povestea emoționantă a unui copil încercat de soartă:

,,Începutul unei frumoase povesti de viață a avut loc în vara anului 2011, atunci când trei copilași au pășit pentru prima dată în curtea Mănăstirii Podu Coșnei, mânăstire care avea să le fie cămin pentru următorii ani. Unul dintre copilașii veniți era foarte timid, se ținea scai de fratele sau mai mare și nu voia să scoată o vorbă. Acest copilaș este Deliman Constantin Marin, avea 4 anișori atunci când a întrat in mânăstire, alături de cei doi frați. Modul  în care Părintele Mihai Negrea împreună cu soția sa, Iulia Negrea, prin atitudinea și entuziasmul cu care i-au întâmpinat pe copilași , a condus la integrarea rapidă a acestora  în colectivul mănăstirii.

Inca de la început doamna Iulia și Părintele Mihai, au văzut în Marin un copil deosebit, care excelează în tot ceea ce face, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Chiar din primii ani de școală a fost lăudat de către toți profesorii Școlii Gimnaziale din  Poiana Stampei , școală în care a făcut doar clasele primare, deoarece în anul 2017, după moartea părintelui Mihai, toți copiii împreună cu doamna Iulia au fost nevoiți să se mute la centrul din Vatra Dornei, centru care poartă numele părintelui Mihai: Centrul de tip familial “Preot Mihai Negrea”.

Acest centru a fost înființat de către parintele Mihai cu mult înainte ca acesta să treacă la cele veșnice. Următorii ani de școală și până în prezent, Marinică  i-a făcut la Școala Gimnazială Nr.4, Vatra Dornei, în cadrul căruia excelează la învățătură și este unul dintre elevii de top ai acestei scoli. La finele acestui an școlar, Marin , este șef de promoție în urma eforturilor depuse și a rezultatelor extraordinare pe care le-a obținut pe parcursul celor 4 ani de studiu.

Desigur tânărul nostru nu s-a mulțumit cu atât, fapt pentru care a optat pentru un viitor în cadrul unui liceu militar, reușind să treacă fără prea mult efort probele sportive și psihologice, urmate de proba medicală unde a fost declarat admis și nu in cele din urmă a reușit să obțină nota 8,5 la proba scrisă din cadrul admiterii la Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc”.

Felicitări dragul nostru Marin și mulțumiri  tuturor celor care au crezut în tine și îți vor fi  mereu alături!”

Motto: “Numele pe care îl scrijeleşti pe scoarţa unui copac se va mări, va creşte odată cu el. La fel şi inima copilului tău. Ceea ce scrijeleşti în anii lui de gingăşie vei citi în cei care vor urma.” Sfântul Paisie Aghioritul 1924 – 1994.

La mulți ani și copilărie fericită  tuturor copiilor lumii!

Dragi părinți păstrați inocența copiilor voștri, asigurându-le o copilărie în care să se simtă iubiți necondiționat, respectați și responsabilizați!”, transmite conducerea DGASPC Suceava.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Meteo: O nouă avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină pentru județul Suceava

ANM a emis o nouă avertizare meteo (cod galben) de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.