Breaking News

Foto/Video – Depuneri de coroane în cinstea eroilor neamului în comuna Fântânele

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională de comemorare a tuturor celor care s-au jertfit pentru patrie. Prin credința, curajul și jertfa lor, eroii români au contribuit la consolidarea conștiinței și demnităţii naționale, afirmate concret prin dobândirea independenței, realizarea unităţii statului și apărarea constantă a libertăţii în istoria poporului nostru.

În această zi de mare sărbătoare, Ziua Eroilor a fost marcată în jurul amiezii, în satele Bănești și Stamate din comuna Fântânele, județul Suceava, printr-un ceremonial de depunere a coroanelor. Festivitatea a debutat cu slujba de pomenire a eroilor neamului oficiată de preotul paroh din Bănești, Ilie Marțineac, la care au luat parte oficialitățile locale, în frunte cu primarul comunei Fântânele, Hîj Vasile, viceprimarul Marian Sabie, alături de copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” Bănești, însoțiți de cadrele didactice și de dna director, Balan Corina.

În satul Stamate, slujba de pomenire a fost oficiată de părintele paroh Leucă Mihai. Cei prezenți au trăit clipe emoționante, și asta pentru că, încă mai există dragoste pentru patrie.

,,Și astăzi am respectat tradiția de a-i comemora pe eroii comunei noastre. Mulțumim părintelui paroh Marțineac Ilie pentru slujba de pomenire și doamnei directoare Balan Corina, care împreună cu copiii de la școală, ne-au onorat cu prezența. Hristos s-a Înălțat!, se arată într-o postare pe Facebook a dl. primar Hîj Vasile.

În fiecare an, Ziua Eroilor este celebrată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, evocând memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. Pomenirea eroilor români la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 și consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Națională Bisericească.

Cinste eroilor!

 

 

 

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Prima ediție AMESTEC – Festivalul unde atingi cerul, își deschide porțile între 26 -28 august 2022, în Fundu Moldovei

Un nou eveniment muzical va avea loc în perioada 26 – 28 august 2022 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.