Breaking News

Caz neobișnuit la Spitalul din Suceava. Medicii au scos din stomacul unui pacient pioneze, agrafe, un termometru de mercur, cuie și alte obiecte

Caz șocant la Spitalul din municipiul Suceava. In cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Județean Suceava formată din medicii gastroenterologi dr. Rami Ababneh, dr. Bucatariu Sidonia, dr. Golea Andreea, asistenta Olariu Mirela s-au confruntat cu un caz mai puțin obișnuit.

,,Un bărbat de aproximativ 55 de ani cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascuțite, care puteau provoca complicații digestive (perforație intestinală, ocluzie intestinală) și trebuiau scoase prin endoscopie digestivă superioară, cât mai repede atât timp cât încă se mai aflau în stomac. Nu este primul caz de acest fel, dar este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte (3 pionieze, un cui, 2 agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară de mână, o monedă, o bucățică de metal, partea unui termometru de cameră care conținea mercur, din fericire intactă).

Intervenția a durat aproximativ 3 ore cu analgo-sedare efectuată de o echipă din UPU (dr. Teodorovici Dan, asistent Delia Hancer). După monitorizare ulterioară în UPU, pacientul a fost trimis înapoi la spitalul din Vatra Dornei pentru supraveghere, pacientul fiind din această localitate. In prezent, spitalul se află în plină procedură de licitație pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuând astfel seria de achiziții ce vizează modernizarea aparaturii din cadrul tuturor secțiilor, pentru ca pacienții din județ să beneficieze de cele mai noi inovații tehnologice medicale.”, au precizat reprezentanții unității spitalicești.

 

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Meteo: O nouă avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină pentru județul Suceava

ANM a emis o nouă avertizare meteo (cod galben) de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.