Ucrainean cercetat penal pentru nereguli la regimul circulaţiei, în PTF Siret

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret un cetățean ucrainean, care a prezentat la control un permis de conducere fals.

Ieri, 7 iunie a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 64 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, care tracta o remorcă, ambele înmatriculate în Ucraina.

,,În cadrul verificărilor, la solicitarea colegilor noștri, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu este valabil pentru a conduce ansamblul rutier sus-menţionat.

Ulterior, persoana în cauză a prezentat poliţiştilor un permis de conducere pentru categoriile B, C şi E, emis de autorităţile ucrainene.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, colegii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

Astfel, polițiștii de frontieră au constatat faptul că documentul din urmă prezentat este fals, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals, conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.”, potrivit polițiștilor de frontieră.

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.