De Rusalii, jandarmii suceveni vor asigura măsuri sporite pentru siguranța cetățenilor

În perioada 11-13 iunie, jandarmii suceveni vor fi la datorie, zilnic, pe raza județului Suceava, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță Sărbătoarea Rusaliilor.

Pentru a marca această sărbătoare, vor fi oficiate ample slujbe religioase în Duminica şi Lunea de Rusalii, iar Jandarmeria Suceava va fi prezentă în zona lăcașurilor de cult pentru prevenirea oricăror incidente care ar putea perturba desfăşurarea acestora. Întrucât, se preconizează prezenţa unui număr mare de credincioși, le recomandăm să dea dovadă de spirit civic, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

Totodată, efectivele de ordine publică vor acționa zilnic pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, precum și pentru verificarea respectării legislației în vigoare pe linia picnicului, în cooperare cu alte instituții cu atribuții în acest domeniu.

În acest sens, pentru cetățenii care aleg să își petreacă timpul liber în natură, reamintim câteva obligaţii legale cu privire la activităţile de picnic:

  • să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic;
  • să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
  • să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
  • să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
  • să nu hrănească animalele sălbatice și să evite contactul cu acestea.

,,De asemenea, pe traseele montane vor fi prezenți jandarmii montani care se vor asigura că iubitorii de munte se vor bucura de natură în siguranță. Pentru acest lucru, recomandăm turiștilor să nu se aventureze pe trasee fără echipament adecvat, să se informeze asupra gradului de dificultate al traseului și să nu recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor de orientare.

Având convingerea că toate aceste recomandări vor fi respectate, nu ne rămâne decât să vă urăm o minivacanță plăcută!”, informează IJJ Suceava.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.