Breaking News

Razie de amploare desfășurată de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc

În cursul zilei de ieri, 24 iunie, polițiștii Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc au organizat o razie de amploare cu participarea unor efective sporite și cu implicarea unor forțe de cooperare.

În cadrul raziei au fost aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 109.550 lei și au fost constatate 6 infracțiuni.

De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare, au fost ridicate 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost suspendate 3 permise de conducere. Au fost controlate 179 de vehicule și au fost legitimate 256 persoane. De asemenea, au fost efectuate controale la 20 de unități economice.

Exemple semnificative:

La data de 24.06.2022, ora 09:20 lucrătorii din cadrul Secției11 Poliție Rurală au oprit în trafic autoturismul care cicula din direcția com. Izvoarele Sucevei către comuna Pojorâta. Conducătorul autovehiculului, a fost supus unei testări cu aparatul alcooltest, iar conform testului a reieșit o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art 336, alin. 1 Cod penal.

Tot în cadrul raziei, la data de 24.06.2022, ora 20.15, lucrătorii din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc l-au identificat pe un bărbat într-un bar deținând asupra sa un briceag cu lama de 9 cm. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, faptă prev. de art. 372, alin. 1 Cod penal.

De asemenea, la data de 24.06.2022, ora 20:20, echipajul de poliție din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa din direcția, com. Fundu Moldovei spre com. Pojorâta jud. Suceava. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 51 ani, din com./sat Fundu Moldovei, jud. Suceava, prezentând un permis de conducere eliberat de autoritățile italiene.

Cu privire la permisul de conducere prezentat, s-a constatat că documentul prezintă suspiciuni cu privire la legalitatea acestuia, existând posibilitatea de a prezenta un document fals. Astfel s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul nu figurează ca deținător de permis de conducere valid pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal cu numărul pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere’’ faptă prev. si ped de art. 335 alin (1) din Codul Penal, ”falsul material în înscrisuri oficiale” faptă prev. si ped de art. 320 alin (1) din Codul Penal, ”uzul de fals” faptă prev. si ped de art. 323 alin (1) din Codul Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal, totodată procedându-se la ridicarea permisului de conducere în vederea stabilirii veridicității acestuia, potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția Suceava.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Meteo: O nouă avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină pentru județul Suceava

ANM a emis o nouă avertizare meteo (cod galben) de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.