Municipalitatea suceveană va îngropa cablurile de pe stâlpi printr-o tehnologie inovativă. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu anunță că, municipalitatea suceveană va îngropa cablurile de pe stâlpi printr-o tehnologie nouă, inteligentă Foraje Orizontale Dirijate-Subtraversări. Sunt șanse reale ca în următorii doi ani de zile să fie implementat acest proiect în municipiul Suceava, mai transmite edilul-șef.

,,Am avut o întâlnire la sediul primăriei municipiului Suceava, împreună cu directorii de investiții și patrimoniu, cu reprezentanții firmei SC “CALA” SA Mureș – Centru de Tehnologii Fără Săpătură, referitor la îngroparea cablurilor de pe stâlpi printr-o metodă inovativă prin Foraje Orizontale Dirijate-Subtraversări. Această firmă este specializată în acest tip de lucrări, implementând acest sistem în mai multe orașe din România și din străinătate.

Ca prim-pas am convenit ca municipalitatea suceveană să realizeze un studiu de fezabilitate profesionist din care să rezulte lucrările necesare de efectuat și în final să se stabilească valoarea indicatorilor tehnico-economici.

Este un proiect inteligent care se poate încadra în proiectul ,,Orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030″, proiect de tip Smart City.

Sunt șanse reale să implementăm acest proiect în orașul nostru în următorii doi ani de zile. Doamne ajută!”, este mesajul transmis de primarul Ion Lungu.

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Hoț trimis 3 ani și 8 luni la pușcărie

Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.