Breaking News

Oamenii legii trag un nou semnal de alarmă cu privire la implicarea bicicliștilor în evenimentele rutiere

Oamenii legii trag un nou semnal de alarmă cu privire la implicarea bicicliștilor în evenimentele rutiere. Astfel, joi, 7 iulie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini au fost sesizați cu privire la faptul că, o persoană a căzut de pe bicicletă și a suferit leziuni.

Din verificări s-a constatat că, un bărbat din satul Băișești, comuna Cornu Lunci, județul Suceava se deplasa cu bicicleta pe o stradă din Băișești, com. Cornu Luncii, jud. Suceava spre locuința sa, s-a dezechilibrat, căzând de pe bicicletă, lovindu-se la nivelul umărului stâng.

La fața locului a intervenit un echipaj SMURD care l-a preluat pe bărbat și l-a transportat la Spitalul Municipiului Fălticeni în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că biciclistul nu a fost victima unei fapte de natură penală. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002.

În cele mai multe dintre cazuri, biciclistul este singura persoană implicată în evenimentul rutier care suferă leziuni, aspect care crește importanța purtării echipamentului de protecție, ce poate diminua sau împiedica rănirea biciclistului.

  • Utilizați casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public. Nu consumați alcool și vă urcați pe bicicletă!
  • Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.
  • Recomandăm ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copii, să utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau în afara drumului public. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.
  • Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.
  • Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.
Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Prima ediție AMESTEC – Festivalul unde atingi cerul, își deschide porțile între 26 -28 august 2022, în Fundu Moldovei

Un nou eveniment muzical va avea loc în perioada 26 – 28 august 2022 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.